Witam
Pękła mi sprężyna, już kupiłem jedną i okazało sie że ma inne kolory niż moja. Więc oddałem i kupiłem kolejną która też miała zupełnie inne kolory...
Jak to jest, czy powinienem szukać po nr. wyposażenia (u mnie 1BE) czy po kolorkach???
Moja ma pomarańczowi i jeden fiolet, pierwsza którą kupiłem miała pomarańcz i dwa fiolety (też 1BE, była cieńsza o 2mm i auto stało trochę wyżej z tej strony), druga aż cztery kolory, już nawet nie pamiętam jakie...
Niby błachy problem ale jestem zdezorientowany
Pozdrawiam
[A6-C5] 2,8 v6. Kolory na sprężynach
Hej!
Typ zawieszenia (u Ciebie 1BE) nie determinuje jeszcze rodzaju sprężyny. Do tego potrzeba jeszcze informacji o obciążeniu osi (nie napisałeś czy przednia, czy tylna) determinowany np. rodzajem silnika. Dopiero te dwa kody (1BE + obciązenie osi) jednoznacznie określają parametry sprężyny.
Dlatego różne sprężyny do zawieszenia 1BE mają różne oznaczenia i właściwości.
Powinieneś szukać po kolorach kropek.
Pozdrawiam!
Typ zawieszenia (u Ciebie 1BE) nie determinuje jeszcze rodzaju sprężyny. Do tego potrzeba jeszcze informacji o obciążeniu osi (nie napisałeś czy przednia, czy tylna) determinowany np. rodzajem silnika. Dopiero te dwa kody (1BE + obciązenie osi) jednoznacznie określają parametry sprężyny.
Dlatego różne sprężyny do zawieszenia 1BE mają różne oznaczenia i właściwości.
Powinieneś szukać po kolorach kropek.
Pozdrawiam!
Re: [A6-C5] 2,8 v6. Kolory na sprężynach
Zrobisz jak będziesz chciał, ale sprężyny powinno się wymieniać parami, tak samo amortyzatory.