Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Sygnał prędkości GALA, gdzie znaleść??

Elektryka
ODPOWIEDZ
Fontesen

Sygnał prędkości GALA, gdzie znaleść??

Post autor: Fontesen » 23 kwie 2013, 19:52

Witam. Jak w temacie.
Szukałem po forum, ale nie mogę znaleść tego kabelka od sygnału prędkości. Ktoś pomoze?? Potrzebuję go, do podłaczenia sterownika servotronic.

Awatar użytkownika
kot919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Audi Forum
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Re: Sygnał prędkości GALA, gdzie znaleść??

Post autor: kot919 » 24 kwie 2013, 10:28

--RaDeK-- pisze:Witam. Jak w temacie.
Szukałem po forum, ale nie mogę znaleść tego kabelka od sygnału prędkości. Ktoś pomoze?? Potrzebuję go, do podłaczenia sterownika servotronic.
Możesz się podczepić pod np konektor 3 niebieskego 32 pin złącza licznika lub konektor 30 zielonego 32 pin złącza licznika lub pod konektor 11 złącza modułu parktornika lub pod konektor nr 1 czarnego 8 pin złącza radia, powinien być również dostępny w złączach umiejscowionych w słupku w nogach kierowcy. (przewody biało-niebieski lub biało-zielony).
Jeżeli wpinasz servotronic w oryginalnym miejscu, to najlepiej będzie podłączyć się pod konektor 1/V przekaÂźnika wycieraczek, lub podłączyć się pod przewody idące do licznika <okok>

Fontesen

Post autor: Fontesen » 24 kwie 2013, 11:28

kot919 pisze:
--RaDeK-- pisze:Witam. Jak w temacie.
Możesz się podczepić pod np konektor 3 niebieskego 32 pin złącza licznika lub konektor 30 zielonego 32 pin złącza licznika lub pod konektor 11 złącza modułu parktornika lub pod konektor nr 1 czarnego 8 pin złącza radia, powinien być również dostępny w złączach umiejscowionych w słupku w nogach kierowcy. (przewody biało-niebieski lub biało-zielony).
Jeżeli wpinasz servotronic w oryginalnym miejscu, to najlepiej będzie podłączyć się pod konektor 1/V przekaÂźnika wycieraczek, lub podłączyć się pod przewody idące do licznika <okok>
Wow, widzę kolego, że elektronika to Twój "konik".
ja aż tak biegły w tym temacie nie jestem. Napiszę jak ja to rozumuje na "chłopski rozum":)
konektor 3 to pewnie jego numer który jest napisany na kostce niebieskiej. pin 32 znajduje się w tej kostce przy liczniku czyli musze bezpośrednio wpiąć się w ten przewód co jest jednoznaczne z wyciagnięciem licznika - OK.
parktronika nie posiadam.
Najbardziej chciałbym to załątwić właśnie w słupku pod nogami kierowcy. Czyli muszę szukać jedynego w swoim rodzaju przewodu biało niebieskiego przy jakiejś kostce - dobrze rozumiem??

tak, sterownik serwotronika chciałbym umiejscowić w miejscu oryginalnego, ale Twojej daleszej wypowiedzi nie rozumiem:D:) tzn konektor 1/v wycieraczek. Czy chodzi tutaj o napięcie czyli +?? Może mógłbym się z Tobą skontaktować jakoś telefonicznie?? To by było bardzo pomocne. póÂźniej zrobiłbym fotostory dla potomnych z twoją nieocenioną pomocą <luzik>
:)

Awatar użytkownika
kot919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Audi Forum
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: kot919 » 24 kwie 2013, 13:53

--RaDeK-- pisze:Napiszę jak ja to rozumuje na "chłopski rozum":)
konektor 3 to pewnie jego numer który jest napisany na kostce niebieskiej. pin 32 znajduje się w tej kostce przy liczniku czyli musze bezpośrednio wpiąć się w ten przewód co jest jednoznaczne z wyciagnięciem licznika - OK.
parktronika nie posiadam.
Tak konektor to element 'stykowy' w złączu, a 3 oznacza jego pozycję - która z reguły jest opisana :-) - Dobrze to zrozumałeś <okok>
--RaDeK-- pisze:Najbardziej chciałbym to załątwić właśnie w słupku pod nogami kierowcy. Czyli muszę szukać jedynego w swoim rodzaju przewodu biało niebieskiego przy jakiejś kostce - dobrze rozumiem??
Jeżeli bardzo chcesz podłączyć się w słupku - to mogę poszukać gdzie dokładnie znajdziesz ten sygnał.
--RaDeK-- pisze:tak, sterownik serwotronika chciałbym umiejscowić w miejscu oryginalnego, ale Twojej daleszej wypowiedzi nie rozumiem:D:) tzn konektor 1/v wycieraczek. Czy chodzi tutaj o napięcie czyli +?? Może mógłbym się z Tobą skontaktować jakoś telefonicznie?? To by było bardzo pomocne. póÂźniej zrobiłbym fotostory dla potomnych z twoją nieocenioną pomocą <luzik>
:)
Jeżeli chodzi o konektor 1/V to każda kostka przekaÂźnika, a raczej konektory w niej umieszczone (w tym wypadku sterownika wycieraczek - podwójna wersja przekaÂźnika) mają swoje oznaczenia. Czasem są to same pozycje np 1,2,3,4 itd, a czasem są też oznaczenia pozycji i nazwy np 1/87, 2/20, 1/V. Tak więc w Twoim wypadku musisz szukać sygnału na konektorze nr 1 (a na przekaÂźniku|sterowniku może być dodatkowo oznaczony jako V) [przewód biało-niebieski]

Jakbyś miał jakieś problemy odezwij się na PW, to podeślę Ci nr telefonu :-) Pamiętam, że w jakimś poście umieszczałem schemat podłączenia servotronika i tak jest napisane gdzie co podłączyć <okok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja