mam problem z autem a mianowicie :
bardzo często jadąc jak spuszczam noge z gazu przy obrotach 1500-2000 i ponownie go dodaje to odczuwalne są dwa,trzy szarpniecia autem (jakby takie zadławienia ) , brak jest mocy auta, ruszając od zera raz na jakiś czas przy starcie pedał gazu reaguje przy wciśnieciu go do 1/4 1/3 wysokosci, ( raz na rondzie myślałem ze zdaze przed autem bo był daleko , ja gaz na maxa, a moje auto iść za bardzo nie chciało, gościu się zblizył a pedał gazu po 2 sek dopiero zareagował)
rozpedzajac auto do 120 km/h tez wyczuwalne sa takie falowania mocy w danych momentach . no i spalanie wzrosło z 6,2 do 7 l
pozmieniałem juz chyba wszystko bo skrzynia po kapitalnym, turbo po kapitalnym, przewody podciśnienia sprawdzone, egr super wyczyszczony, czujniki ciśnienia sprawne i teraz chyba zajmę się wtryskami bo juz nie wiem gdzie przyczyny szukać

na komuterze miałem sprawdzane wtryski i wyskoczyły takie dane : 1) 0,35 2) -1,05 3) 0,70 4) 0,81 , mechanik mówi ze to moze byc wina tego drugiego wtrysku i musze sie nim zainteresowac i być moze te objawy to wina wtrysku.
co o tym sądzicie ,czy to moze byc przyczyna czy może szukać gdzieś indziej jeszcze ?