Kostka zamka drzwi kierowcy Allroad
Kostka zamka drzwi kierowcy Allroad
Witam, poszukuje schematu w jakiej kolejności powinny iść przewody w kostce zamka od strony kierowcy. Ktoś coś majstrował i pomimo nowych zamków nie działa mi sygnalizowanie otwarcia. Podłączone było jakoś na krótko - a chce aby było jak w oryginale. Może ma ktoś zdjęcie, ew. schemat jak to po kolei kolorami powinno być.
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: Kostka zamka drzwi kierowcy Allroad
Poniżej masz zdjęcie. Ciebie interesują numery pinów (z kolorami kabli) w czerwonym prostokąciedtrista pisze:Witam, poszukuje schematu w jakiej kolejności powinny iść przewody w kostce zamka od strony kierowcy. Ktoś coś majstrował i pomimo nowych zamków nie działa mi sygnalizowanie otwarcia. Podłączone było jakoś na krótko - a chce aby było jak w oryginale. Może ma ktoś zdjęcie, ew. schemat jak to po kolei kolorami powinno być.

Złącze o symbolu T15i, to brązowe 15 konektorowe złącze w słupku drzwi kierowcy - w jego 'nogach'.
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Myślę że problem Kolegi dtrista nie sprowadza się tylko do usterki mikrostyku. Zauważ że w pierwszym poście poinformował o wymianie zamka i o 'druciarstwie' okablowania, czyli jest wysoko prawdopodobne że ten element jest sprawnyegoonn pisze:za brak sygnalizowania na fisie odpowiada mikrostyk w zamku , temat wałkowany wielokrotnie

Pozwólmy Koledze przywrócić instalację do stanu pierwotnego, a wtedy będziemy radzić co ma sprawdzić|naprawić aby rozwiązać swój problem