Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

Nie mogę zamknąć szyby!

Elektryka
ODPOWIEDZ
Ravs
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Nie mogę zamknąć szyby!

Post autor: Ravs » 20 kwie 2013, 18:20

Witam,
potrzebuję szybkiej pomocy. Dziś przy sprzątaniu samochodu otworzyłem wszystkie 4 szyby z pilota do samego końca, sprzątanie trwało ok 1 godz i po tym czasie chciałem zamknąć okna, zamknęły się wszystkie poza tylną szybą od strony pasażera. Nie ma żadnej reakcji ani z pilota, ani z centralki kierowcy i z przełącznika w drzwiach. Jak zamknąć tą szybę? Miał ktoś podobny problem? Do tej pory szyba działała idealnie, szybko się otwierała i równie szybko zamykała.
Mam możliwość załatwienia nowych części motoryzacyjnych z IC po dużej zniżce. Kontakt PW.

axe
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Re: Nie mogę zamknąć szyby!

Post autor: axe » 20 kwie 2013, 19:30

Ravs pisze:Witam,
potrzebuję szybkiej pomocy. Dziś przy sprzątaniu samochodu otworzyłem wszystkie 4 szyby z pilota do samego końca, sprzątanie trwało ok 1 godz i po tym czasie chciałem zamknąć okna, zamknęły się wszystkie poza tylną szybą od strony pasażera. Nie ma żadnej reakcji ani z pilota, ani z centralki kierowcy i z przełącznika w drzwiach. Jak zamknąć tą szybę? Miał ktoś podobny problem? Do tej pory szyba działała idealnie, szybko się otwierała i równie szybko zamykała.
u mnie czasami sie to zdarzy w zimie ale poki co nic z tym nie robie
wystarczy ze ja przechyle do przodu reka(o pare mm) i nacisne przycisk a wtedy sama sie domknie
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7

Ravs
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Ravs » 20 kwie 2013, 20:43

U mnie chodzi o to, że szyba jest opuszczona na max w dół i ani drgnie w górę. Po prostu zero reakcji, nie słychać silniczka, w ogóle nic nie słychać... czytałem tematy o wolno zamykających się szybach, nie domykających się lecz u mnie sytuacja jest jak mi się wydaje trochę inna
Mam możliwość załatwienia nowych części motoryzacyjnych z IC po dużej zniżce. Kontakt PW.

egoonn
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Ernesto
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Silnik: 1.8T APU 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: egoonn » 21 kwie 2013, 10:33

kolego zwal boczek , chwila moment jak silnik jest dobry to daj zasilanie do niego na krótko i podniesie , jak nie śmignie tak to szyba do góry recznie
ANIMAL

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Motostacja
Rocznik: 2004
Moje auto: A6 C6
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic

Post autor: Motostacja pl » 21 kwie 2013, 10:38

Ravs, albo zajrzyj do gumowej harmonijki łączącej drzwi z nadwoziem. Jak mi pękł kabel to nic nie pomoże tylko jego naprawa <okok>
Części samochodowe online - Motostacja pl

Awatar użytkownika
Ti gregory
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Ti gregory » 21 kwie 2013, 22:00

Witam, podepnę się pod temat. dotyczy tej samej szyby co u kolegi czyli prawa tylna. Tylko, że ja uchyliłem ją na jakieś 3 cm. Jak próbuję ją zamknąć lub otworzyć słyszę już tylko kliknięcie przy silniczku, ale nic się nie dzieje. Nie ważne czy z panelu kierowcy czy z przełącznikiem w prawych drzwiach. Tu moje pytanie co z tym zrobić. Moje podejrzenia padają na silnik... ale może jakiś zamknięcia/otwarcia szyby.
Zrobione samemu:
regeneracja mechanizmu tylnej wycieraczki; założenie xenonu HID i polerka lamp; ringi na zegary

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Motostacja
Rocznik: 2004
Moje auto: A6 C6
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic

Post autor: Motostacja pl » 21 kwie 2013, 22:50

Ti gregory, u Ciebie to najpierw skontroluj plastiki w mechanizmie zamykania szyby. Zdarza im sie pękać i wtedy mogą blokować przesuw linki. Plastiki do kupienia w ASO lub allegro <okok>
Części samochodowe online - Motostacja pl

Ravs
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Ravs » 22 kwie 2013, 01:50

Zdemontowałem dziś boczek drzwi i odkręciłem silniczek okna, zamknąłem "ręcznie" szybę i na odkręconym silniczku sprobowalem go włączyć lecz słychać jedynie w nim jakby kliknięcie przez ok 1 sekundę.. podejrzewam, że silniczek do wymiany bo bez obciążenia nie ma w nim reakcji.

Awatar użytkownika
Ti gregory
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Ti gregory » 22 kwie 2013, 14:16

Przepiąłem dziś silniczek do lewych drzwi, działa ale w prawych nawet nie drgnie i bez obciążenia szyby. szyba chodzi gładko. plastiki całe. jeszcze zajrzę może do panelu kierowcy może on ma coś z tym wspólnego, a konkretnie przycisk blokady tyłu

[ Dodano: 2013-04-22, 18:43 ]
dobra już po kłopocie.... przerwany kabel (+). dzięki za podpowiedzi. pzdr <lol>
Zrobione samemu:
regeneracja mechanizmu tylnej wycieraczki; założenie xenonu HID i polerka lamp; ringi na zegary

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl