O proszę proszęAdxs pisze:U nas zrobili ostatnio darmowy przegląd dla AUDI starszych 5 Lat... I odziwo podeszli do tego dość poważnie bo nieźle mi prześwietlili samochód i czepiali sie pierdółek :P
 No to elegancko
 No to elegancko 

Nic nie zmieni wymiana cewek ale:Krzysiek 1966.. pisze:Po kolei, cewki sprawdziłem i zamieniałem pomiędzy cylindrami niestety jest tak samo cały czas wywala drugi cylinder. Załapałem sie na akcje serwisową wymiany cewek jadę w poniedziałek, ale to i tak nic nie zmieni

ale akcja dotyczy tylko wymiany cewek zapłonowych za darmo a nie napraw usterek związanych z układem zapłonowym .Na pewno odpłatnie mogli by to zrobić ale nie mam takiego zaufania do napraw w serwisie, a poza tym autoryzowany serwis mam w Szczecinie a mieszkam w Koszalinie. Na pewno musiał bym zostawić tam autko na kilka dni ...
 ale akcja dotyczy tylko wymiany cewek zapłonowych za darmo a nie napraw usterek związanych z układem zapłonowym .Na pewno odpłatnie mogli by to zrobić ale nie mam takiego zaufania do napraw w serwisie, a poza tym autoryzowany serwis mam w Szczecinie a mieszkam w Koszalinie. Na pewno musiał bym zostawić tam autko na kilka dni ...  

Sprawdź mimo wszystko te czujniki stukowe, u mnie na 4 cylindry są 3 stukowce położone między cylindramiKrzysiek 1966.. pisze:Zagór - Byłem u mechanika on twierdzi, że jak by to był któryś z czujników spalania stukowego to wyrzucało by zapłon na różnych cylindrach. Po tej stronie, a nie ciągle na tym samym. Dzisiaj nie miał czasu sprawdzić czegokolwiek musiałem umówić się na przyszły tydzień. Mówił też, że można by sprawdzić połączenie pomiędzy kasetą a cewką zapłonową jeśli to nie będzie to to pozostaje sprawdzenie uszczelki kolektora ssącego drugiego cylindra- kolektor był wcześniej zdejmowany przy wymianie termostatu i być może coś zostało zrobione nie tak podczas zakładania .
Pozdrawiam