[All] Kosmetyka, pielęgnacja, zabezpieczenie...
- yukon
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2000
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
kris_tras, no kup sobie pasty Menzerny
np. detailer.pl
Społeczność forum Audi A6 i Audi A7 - https://a7klub.pl
witam panowie... z góry przepraszam bo musiałobyć to już gdzieś tutaj pisane... ale sami rozumiecie nie sposób ogarĂąąć tylu stron.. ja mam mianowicie problem z tapicerka... jest taka okropna ze szok nie daje rady juz normalnie... mam ori taka jakby zielona cos w tym kierunku taki ciemny szary zielony na pograniczu...( nie ma mojej kobiety przy mnie bo by okreslila barwe-maja ich tysiace ) a dla mnie jest po prostu szaro-zielony...podsufitke mam biala.. i tez mam brudna w kilku miejscach mianowicie na slupkach...
tak jakby bylo dotkniete brudna reka z warszatatu smarem brudem jakims...
czym proponujecie to czyscic?? jak w jaki sposob?? mam nadzieje ze zbliza sie LATO bo wiosny nie bedzie to bym sie za to zabral.. (przepraszam za ciag pisania i za brak polskich znakow wybaczcie) pozdro
Audi FOREVER
no okey zrobi sie... a do siedzen co proponujecie??Michałł pisze:Rafi936, do podsufitki kup irchę. Proszek OXY z biedronki do prania i w gorącej wodzie rozpuść żeby nie było grudek. Potem maczasz irchę i szuru buru. Wszystkie podsufitki zabrudzone tak myłem i co najlepsze wyglądały jak nówki
Audi FOREVER
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Witam Panowie
U mnie po zimie również przyszła pora na polerkę. Jest tu mnóstwo o tym pisane, ale żeby wszystko przeczytać to trzeba było by całego dnia
Mam Allroada czarny metalik, nie ma rys tylko jest mocno zmatowiały, Co proponujecie? Mam maszynkę, ala duża szlifierka kątowa, tylko że z wolnymi obrotami (do polerki właśnie), klocek korkowy też by się znalazł. Myślałem przelecieć delikatnie całość papierem wodnym 2000 (wiem że mogę przetrzeć klar lak) potem pasta farekla g3 na połysk, i na koniec jakiś dobry wosk.
Czy do matowego lakieru jest potrzeba szlifnąć go papierem czy wystarczy sama pasta i wosk?
Jaki zastosować najlepiej wosk do tego koloru?
Pozdrawiam
Czy do matowego lakieru jest potrzeba szlifnąć go papierem czy wystarczy sama pasta i wosk?
Pozdrawiam
Warsztat, naprawy Audi A6.
-
rafal149135
- Forum Audi A6 / A7

Tylko pasta, jak nie da efektu to papier chociaz w to watpie że nie da... wosk kup sobie koloryzujący (czarny)szalony pisze:Witam PanowieU mnie po zimie również przyszła pora na polerkę. Jest tu mnóstwo o tym pisane, ale żeby wszystko przeczytać to trzeba było by całego dnia
Mam Allroada czarny metalik, nie ma rys tylko jest mocno zmatowiały, Co proponujecie? Mam maszynkę, ala duża szlifierka kątowa, tylko że z wolnymi obrotami (do polerki właśnie), klocek korkowy też by się znalazł. Myślałem przelecieć delikatnie całość papierem wodnym 2000 (wiem że mogę przetrzeć klar lak) potem pasta farekla g3 na połysk, i na koniec jakiś dobry wosk.
Pozdrawiam
- yukon
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2000
- Moje auto: Allroad C5
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Panowie czasami te rady mnie osłabiają, prowadÂźmy wątek na jakiś poziomie, a nie sprowadzamy go do szlifierek i wosków koloryzujących.
szalony, jednak polecam lekturę, a potem jakieś konkretne pytania
szalony, jednak polecam lekturę, a potem jakieś konkretne pytania
Społeczność forum Audi A6 i Audi A7 - https://a7klub.pl
Szalony: tutaj FAQ na temat polerowania - wiedza pięknie poukładana
http://www.detailer.pl/blog/2011/01/pol ... ing-world/
http://www.detailer.pl/blog/2011/01/pol ... ing-world/
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6