Podswietlenie stale podlogi
-
- Forum Audi A6 / A7
Podswietlenie stale podlogi
Witam, mam male szybkie pytanie;) ,czy ktos wie jak mozna wlaczyc opcje stalego podswietlania podlogi wraz z zaplonem? Z tego co juz sie dowiedzialem ze robi sie to za pomoca kodowania, z tym ze w c5 nie mozna polaczyc sie z mod.komf tylko wchodzi sie do niego poprzez 35- cent.zamek. Plis HELP
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: Podswietlenie stale podlogi
Kolego jeżeli chodzi Ci o oświetlenie przestrzeni pod nogami (kierowcy, pasażera oraz osób podróżujących na tylnej kanapie), to jedyne co przychodzi mi do głowy, to przerobić instalację tak, aby światła zapalały się automatycznie po przekręceniu kluczyka. Jest to jak najbardziej do wykonania. Jeżeli będziesz zainteresowany przerobieniem daj znać to wymodzi się jakiś schemat podłączenia. O sposobie z przekodowaniem modułu komfortu nie słyszałem.hugosanczez pisze:Witam, mam male szybkie pytanie;) ,czy ktos wie jak mozna wlaczyc opcje stalego podswietlania podlogi wraz z zaplonem? Z tego co juz sie dowiedzialem ze robi sie to za pomoca kodowania, z tym ze w c5 nie mozna polaczyc sie z mod.komf tylko wchodzi sie do niego poprzez 35- cent.zamek. Plis HELP
PS. Nie wiem czy jako źródła światła masz zainstalowane LED, dlatego zastanów się czy przypadkiem od żarówek świecących godzinę czy dwie nie wypali Ci się nic w tapicerce.
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
W sumie podłączenie pod regulację oświetlenia brzmi nieÂźle - jednakże zastanawiam się czy przypadkiem nie spali się tak układu odpowiadającego za wysterowanie oświetlenia znajdującego się w liczniku (nie wiem jakie obciążenie można tam podłączyć)censored pisze:Przeróbka taka trochę bezsensu , po pewnym czasie będzie na pewno denerwująca![]()
Ale skoro się podpinać pod coś to można chociażby pod regulację rozjaśniania albo pod radio albo bezpośrednio po prostu pod + po stacyjce
Ponadto tak jak napisałeś, jeżeli podłączy się standardowe oświetlenie to faktycznie po paru minutach można dostać szału, natomiast jeżeli masz np czerwone (stonowane) oświetlenie LED to może mieć to sens. Ja u siebie mam takie oświetlenie, jednakże w standardowym okablowaniu (działa tylko po otwarciu drzwi) i wygląda to całkiem fajnie. Jedyny minus jest taki, że trzeba wyłączyć oświetlenie podsufitki, bo psuje ono cały efekt :P