Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Podswietlenie stale podlogi

Elektryka
ODPOWIEDZ
hugosanczez
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Podswietlenie stale podlogi

Post autor: hugosanczez » 04 kwie 2013, 20:57

Witam, mam male szybkie pytanie;) ,czy ktos wie jak mozna wlaczyc opcje stalego podswietlania podlogi wraz z zaplonem? Z tego co juz sie dowiedzialem ze robi sie to za pomoca kodowania, z tym ze w c5 nie mozna polaczyc sie z mod.komf tylko wchodzi sie do niego poprzez 35- cent.zamek. Plis HELP

Awatar użytkownika
kot919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Audi Forum
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Re: Podswietlenie stale podlogi

Post autor: kot919 » 04 kwie 2013, 22:58

hugosanczez pisze:Witam, mam male szybkie pytanie;) ,czy ktos wie jak mozna wlaczyc opcje stalego podswietlania podlogi wraz z zaplonem? Z tego co juz sie dowiedzialem ze robi sie to za pomoca kodowania, z tym ze w c5 nie mozna polaczyc sie z mod.komf tylko wchodzi sie do niego poprzez 35- cent.zamek. Plis HELP
Kolego jeżeli chodzi Ci o oświetlenie przestrzeni pod nogami (kierowcy, pasażera oraz osób podróżujących na tylnej kanapie), to jedyne co przychodzi mi do głowy, to przerobić instalację tak, aby światła zapalały się automatycznie po przekręceniu kluczyka. Jest to jak najbardziej do wykonania. Jeżeli będziesz zainteresowany przerobieniem daj znać to wymodzi się jakiś schemat podłączenia. O sposobie z przekodowaniem modułu komfortu nie słyszałem.

PS. Nie wiem czy jako źródła światła masz zainstalowane LED, dlatego zastanów się czy przypadkiem od żarówek świecących godzinę czy dwie nie wypali Ci się nic w tapicerce.

Awatar użytkownika
kot919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Audi Forum
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: kot919 » 04 kwie 2013, 23:13

censored pisze:Przeróbka taka trochę bezsensu , po pewnym czasie będzie na pewno denerwująca :)

Ale skoro się podpinać pod coś to można chociażby pod regulację rozjaśniania albo pod radio albo bezpośrednio po prostu pod + po stacyjce :)
W sumie podłączenie pod regulację oświetlenia brzmi nieÂźle - jednakże zastanawiam się czy przypadkiem nie spali się tak układu odpowiadającego za wysterowanie oświetlenia znajdującego się w liczniku (nie wiem jakie obciążenie można tam podłączyć)

Ponadto tak jak napisałeś, jeżeli podłączy się standardowe oświetlenie to faktycznie po paru minutach można dostać szału, natomiast jeżeli masz np czerwone (stonowane) oświetlenie LED to może mieć to sens. Ja u siebie mam takie oświetlenie, jednakże w standardowym okablowaniu (działa tylko po otwarciu drzwi) i wygląda to całkiem fajnie. Jedyny minus jest taki, że trzeba wyłączyć oświetlenie podsufitki, bo psuje ono cały efekt :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja