Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Awaria centralnego zamka

Elektryka
ODPOWIEDZ
ConectA__
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Awaria centralnego zamka

Post autor: ConectA__ » 04 kwie 2013, 14:45

Koledzy ratujcie. Wczoraj zauważyłem że tylne prawe drzwi mi nie zamyka z centralnego.....( ciekawe ile dni nie zamykał :( ) jak próbuję zamknąć/otworzyć z przycisku w drzwiach kierowcy również nie reaguje....Dodam tylko że wczoraj wieczorem zamknąłem auto i tu lipa !!!! Zero reakcji na zamknięcie.....tylko drzwi kierowcy się zamknęły..... otwieram auto i próbuję przełącznikiem po szybkich próbach zamknij/otwórz ruszył.... po chwili znowu to samo i powtórka.... czy może nawalać moduł komfortu ?? Dodam że był już ostatnio przeze mnie wymieniany.....czyżby trzeba było kupić następny ????

Awatar użytkownika
kot919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Audi Forum
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Re: Awaria centralnego zamka

Post autor: kot919 » 04 kwie 2013, 18:15

ConectA__ pisze:Koledzy ratujcie. Wczoraj zauważyłem że tylne prawe drzwi mi nie zamyka z centralnego.....( ciekawe ile dni nie zamykał :( ) jak próbuję zamknąć/otworzyć z przycisku w drzwiach kierowcy również nie reaguje....Dodam tylko że wczoraj wieczorem zamknąłem auto i tu lipa !!!! Zero reakcji na zamknięcie.....tylko drzwi kierowcy się zamknęły..... otwieram auto i próbuję przełącznikiem po szybkich próbach zamknij/otwórz ruszył.... po chwili znowu to samo i powtórka.... czy może nawalać moduł komfortu ?? Dodam że był już ostatnio przeze mnie wymieniany.....czyżby trzeba było kupić następny ????
Kolego na Twoim miejscu na początek podłączył bym samochodzik pod interfejs diagnostyczny i przyjrzał się czy moduł komfortu nie wysypuje jakichś błędów. Następnie zajrzałbym do harmoniki drzwi w których nie działa zamek (może obłamał się któryś z przewodów zasilających). Jeżeli nie będzie żadnego błędu, oraz przewody będą ok, to sugerowałbym dostać się pod tapicerkę do zamka i sprawdzić czy w ogóle przychodzą komendy Otwórz|Zamknij (jak to sprawdzić napiszę Ci jak przyjrzysz się wymienionym możliwością)

ConectA__
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ConectA__ » 04 kwie 2013, 21:14

Oki dzięki za podpowiedź udam się do mechanika który ma kompa i zobaczymy co powie. Bo mam kabelek jakiś sobie kupiłem ale nie mam do niego żadnego oprogramowania żeby samemu posprawdzać.... macie jakiś ??

Awatar użytkownika
kot919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Audi Forum
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: kot919 » 04 kwie 2013, 22:51

ConectA__ pisze:Oki dzięki za podpowiedź udam się do mechanika który ma kompa i zobaczymy co powie. Bo mam kabelek jakiś sobie kupiłem ale nie mam do niego żadnego oprogramowania żeby samemu posprawdzać.... macie jakiś ??
Kolego wpisz w google 'vag-com 311.2' a wyskoczy Ci mnóstwo linków np z chomika itp. ÂŚciągnij go i uruchom, nawet jeżeli nie zostanie zwitamizowany, to i tak powinien zdekodować co drugi błąd :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja