Kolego na Twoim miejscu na początek podłączył bym samochodzik pod interfejs diagnostyczny i przyjrzał się czy moduł komfortu nie wysypuje jakichś błędów. Następnie zajrzałbym do harmoniki drzwi w których nie działa zamek (może obłamał się któryś z przewodów zasilających). Jeżeli nie będzie żadnego błędu, oraz przewody będą ok, to sugerowałbym dostać się pod tapicerkę do zamka i sprawdzić czy w ogóle przychodzą komendy Otwórz|Zamknij (jak to sprawdzić napiszę Ci jak przyjrzysz się wymienionym możliwością)ConectA__ pisze:Koledzy ratujcie. Wczoraj zauważyłem że tylne prawe drzwi mi nie zamyka z centralnego.....( ciekawe ile dni nie zamykał) jak próbuję zamknąć/otworzyć z przycisku w drzwiach kierowcy również nie reaguje....Dodam tylko że wczoraj wieczorem zamknąłem auto i tu lipa
!! Zero reakcji na zamknięcie.....tylko drzwi kierowcy się zamknęły..... otwieram auto i próbuję przełącznikiem po szybkich próbach zamknij/otwórz ruszył.... po chwili znowu to samo i powtórka.... czy może nawalać moduł komfortu
Dodam że był już ostatnio przeze mnie wymieniany.....czyżby trzeba było kupić następny
??
Kolego wpisz w google 'vag-com 311.2' a wyskoczy Ci mnóstwo linków np z chomika itp. ÂŚciągnij go i uruchom, nawet jeżeli nie zostanie zwitamizowany, to i tak powinien zdekodować co drugi błądConectA__ pisze:Oki dzięki za podpowiedź udam się do mechanika który ma kompa i zobaczymy co powie. Bo mam kabelek jakiś sobie kupiłem ale nie mam do niego żadnego oprogramowania żeby samemu posprawdzać.... macie jakiś