Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ TIP+Q] Stuki podczas ruszania i podczas przyspieszania. Po

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
bartekw1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ TIP+Q] Stuki podczas ruszania i podczas przyspieszania. Po

Post autor: bartekw1 » 03 kwie 2013, 16:19

Witam serdecznie Wszystkich fanów samochodów Audi.

Postanowiłem tutaj napisać, ponieważ męczy mnie jeden problem w moim autku.

Na zimnym silniku nie mam żadnych objawów...
Natomiast gdy silnik jest rozgrzany po dłuższej jeÂździe podczas ruszania oraz w trakcie jazdy gdy dodaję gazu słyszę głuchy stuk, przeskakiwanie ( ciężko mi to nazwać, na pewno nie jest to metaliczny dÂźwięk ). Ten stuk wydobywa się z pod spodu samochodu jakby w części tylnej. Podczas skręcania też słychać takie strzelanie ale w serwisie powiedzieli mi że to norma w quattro. Natomiast te stuki podczas ruszania i dodawania gazu powiedzieli mi że to nie norma. Poinformowali mnie, że trzeba zwrócić uwagę na dyferencjał ( tylni most ) lub skrzynie biegów. Przy czym te stuki są niezależne od zmiany biegów. Gdy przełącze skrzynie na manual to nawet gdy ruszam na pierwszym biegu też słychać stuk a biegu nie zmieniam. Dlatego skrzynie chyba można wykluczyć. Koledzy którzy posiadają audi powiedzieli że może przeguby????? Aha w ASO sprawdzili poziom i jakoś oleju w dyfrze i jest ok.

Proszę Was o pomoc i sugestie, co to może być albo jak to dokładnie zdiagnozować by mnie nie nabili w butelke.....

jeśli macie jakieś sugestie albo pytania pomocnicze na pewno będę pisać bo to w moim interesie:)

Pozdrawiam
bartolomeo

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 03 kwie 2013, 19:21

bartekw1, _profil

Uzupełnij proszę pole silnik...

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja