Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive

[A6 C5] Zniszczony lakier

Wszystko co związane z dbaniem o nasze Audi A6 / A7
Manolis
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] Zniszczony lakier

Post autor: Manolis » 30 mar 2013, 18:58

Witam,
Postanowiłem założyć ten temat ponieważ mam nietypowy problem ze swoim lakierem i być może ktoś z Was będzie mógł mi coś pomóc, ewentualnie doradzić. Już wyjaśniam na czym polega problem, moja żona pracuje w elektrowni, siłą rzeczy w jej pobliżu zostawia auto, niestety z kominów wydziela się siarka, która strasznie niszczy lakier, efekt jest taki, że powstają malutkie plamki na lakierze, których nie da się w żaden normalny sposób usunąć. Jeśli będzie potrzeba mogę dla zainteresowanych podesłać kilka fotek jak to dokładnie wygląda. Dodam jeszcze, że udałem się do znajomego lakiernika, na małym fragmencie maski przejechał mechanicznie jakimś bardzo delikatnym papierem (podobno zdziera bardzo delikatną warstwę lakieru), nastepnie również mechanicznie spolerował jakimś woskiem i niby efekt był, plamki w dużym stopniu zeszły, ale czy to jest właściwy sposób? tak średnio jestem przekonany...nie chcę jeszcze większej szkody zrobić.
Być może ktoś z Was miał podobny problem, bądÂź ma pomysł na jego rozwiązanie. Może też możecie polecić odpowiednie osoby, które mogłyby się tym zająć.
Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
bart3k
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Bartek
Rocznik: 2002
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: bart3k » 30 mar 2013, 19:10

Najlepiej wklej tu zdjęcia,ktoś napewno się wypowie.

Manolis
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Manolis » 30 mar 2013, 23:55

Ok, wrzuce kilka fotek niebawem...

[ Dodano: 2013-03-31, 23:28 ]
Tak przy okazji co powiecie na ten środek? http://allegro.pl/4nano-lack-protect-3d ... 01200.html
Czy to może pomóc zabezpieczyć lakier po usunięciu tych plamek? czy ma inne znaczenie? a może coś innego polecicie?

Awatar użytkownika
Gadeflin
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Gadeflin » 01 kwie 2013, 00:05

U kolego Cquartz chcesz rzucić na autko :D ładnie ale by położyć powłowe kwarcową to musisz mieć lakier po korekcie ponieważ Cquartz bardzo uwydatnia każdą ryskę. Korekta lakieru obowiązkowa !!

Manolis
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Manolis » 01 kwie 2013, 19:16

Co to znaczy po korekcie? Co ta korekta powoduje? (niestety nie jestem tak szeroko ogarnięty w tym temacie).
Odnośnie 4nano, co uzyskam po nałożenie tego preparatu?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pielęgnacja i kosmetyka”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostahttps://www.motostacja.pl