witam wszystkich:)
mam problem z moja kochana a6, czytałem kilka postów i już sam nie wiem co myśleć na temat mojego problemu..
otóż jeÂździłem autem z błędem wtrysku sterującego zrobiłem 30tyś.km. i zacząłem odczuwać dziwne drgania silnika, bylem przekonany że jest to wina skrzyni biegów ale jak przygazowałem na biegu jałowym to odczułem że to jednak problem leży w silniku.z poczatku drgania były odczuwalne kiedy silnik schodził z obrotów (w zakresie1400-1100) miesiąc póÂźniej silnik zaczął dziwnie podygiwać i przerywać jak by miał zaraz stanąć. zaprowadziłem audike do mechanika i po zdjęciu pokrywy silnika mechanik zadzwonił mi ze mam do wymiany wałki rozrządu plus całą resztę.
teraz jest pytanie czy faktycznie to będą te nieszczęsne walki??a może to jest wina wtrysku sterujacego??
dodam że auto pali na cyk przy czym puszcza chwilowa siwą chmurke i wchodzi na wyższe obroty(1300), nie wydaje głośniejszych dzwięków od chwili zakupu tylko chodzi nie równo jak opisywałem wyżej, przy czym można wziąć pod uwagę że przez cały czas użytkowania wydawał się dzwięk "szelestu" z prawej glowicy..
może ktoś miał podobne objawy w takim silniku i wie co jest grane.. prosze o pomoc!!!
pozdrawiam
[ AKE 2.5 180 KM] nierowna praca silnika
-
- Forum Audi A6 / A7
witaj kolego mam a6 2.5 tdi 150 koni mam taki objaw kolego że jak przegazuje silnik na około 4 - 4.5 tysiaca obrotow wkreca sie bardzo dobrze lecz powracajac na wolne obroty silnik przez kilka sekund telepie dopiero po chwili zaczyna pracowac poprawnie OT zagadka ,mecze sie z tym ponad rok , sprawdzany na kompie 0 błedow ! nikt nic nie wie co jest grane .
kobra999
-
- Forum Audi A6 / A7
witam. wymienilem walki bo byly juz ostro zjedzone ale problem caly czas nie zniknal:// silnik jak jest zimny tak przerywa jak przerywal jak by chcial stanac, z chwila przekroczenia pewnej temperatury silnika okolo 80-85 stopni silnik cyka jak zegarek. moze ktos wie jak sprawdzic pompe wtryskowa i same wtryski moze tam lezy problem..