Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Radyjko do Audi

Car Audio
ODPOWIEDZ
Wujaszek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Radyjko do Audi

Post autor: Wujaszek » 26 mar 2013, 23:08

Panowie i być może Panie. Mam pytanka.
Mam radio Audi Concert Kaseciak. Potrzebował bym radyjka mile widziane oryginalne ale przede wszystkim Musi być to radio które będzie czytało np MP3 anie tylko cd audio.

1) Czy oryginalne radia Audi mają takie opcje?

2) Jeżeli tak to jakie są to radia?

3) Co proponujecie może zmieniarkę? a może jakieś inne radio które ładnie pasuje do wnętrza audi A6 C5?

4) Oryginalne radio audi z navi. Wystarczy, że je kupię i wstawię w miejsce starego radia i będzie wszystko działać mowa o nawigacji.

I takie pytanie na poboczu.

5) Problem z ekranikiem FIS gdy jest zimno ekran pokazuje mi informacje itp im cieplej tym mnie informacji jest widocznych. FIS do wymiany. Na czym polega taka wymiana? Wystarczy kupić nowy FIS i wstawić w miejsce starego? Jak to wygląda? Jakie są koszta?

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawaim :)

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7TDI 180KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Doc » 27 mar 2013, 00:29

Wujaszek pisze:1) Czy oryginalne radia Audi mają takie opcje?
Odnośnie oryginalnego radia mp3? Niestety, nie ma. Musisz zrobić modyfikacje ;) Radio 2DIN. Sporo roboty i kasy.
Wujaszek pisze:2) Jeżeli tak to jakie są to radia?
U mnie... radio concert II. CD.
Wujaszek pisze:3) Co proponujecie może zmieniarkę? a może jakieś inne radio które ładnie pasuje do wnętrza audi A6 C5?
Moim zdaniem nie. Lepiej kupić dobry emulator zmieniarki.
http://www.sklep.hadron.pl/product-pl-6 ... -AUDI.html
Ja mam:
http://www.sklep.hadron.pl/product-pl-3 ... apter.html Bardzo dobry dÂźwięk.
A jeśli chodzi o inne, nie oryginalne radia... to zupełnie odpada (jak dla mnie). Ale... jak uważasz :)
Wujaszek pisze:5) Problem z ekranikiem FIS gdy jest zimno ekran pokazuje mi informacje itp im cieplej tym mnie informacji jest widocznych. FIS do wymiany. Na czym polega taka wymiana? Wystarczy kupić nowy FIS i wstawić w miejsce starego? Jak to wygląda? Jakie są koszta?
To jest naprawa (regeneracja) FIS'a. Koszt ok 250-350 zł.
Albo przejedziesz się do firmy (Naprawa zegarów FIS), albo wyślesz paczkę odnośnie licznika. Czekasz ok 3, 4 dni.
To jest wymiana wyświetlacza. Spójrz... miałem to samo:
a6-c5-18t-180km-ajl-sedan-film-hd-vt20912,105.htm
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.

jmm

Post autor: jmm » 27 mar 2013, 09:56

Ja mam fabrycznego concerta+zmieniarkę+zmieniarkę MP3 chyba firmy Yado. Tak więc problem czytania MP3 jest rozwiązany. Owszem, za kasę wydaną na tą zmieniarkę można by było już porządne radio kupić, ale wtedy nie było by ori.

Wujaszek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Wujaszek » 28 mar 2013, 20:40

Yhym, a co sądzicie o tym radyjku? Audi Symphony II A6. podejedzie pod moją a6 rok 1998?
http://allegro.pl/audi-symphony-ii-a6-n ... 71696.html

Jest napisane w opisie zmieniarka na 6 cd? Mam rozumieć, że radio ma wbudowaną zmieniarke?

Przede wszystkim czy mi podejdzie takie radio? Bo jest jeszcze Audi Symphony I A6
http://allegro.pl/audi-symphony-audi-a6 ... 71885.html

Wujaszek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Wujaszek » 29 mar 2013, 15:35

Yhym czyli nici z radyjek pod 2 din ;/. Dużo pracy jest aby weszło radyjko pod 2 din? Bo widzę, że chyba sporo.
Pod 1 din chyba nie ma żadnych ciekawych radyjek? Chodzi mi o coś na CD

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 29 mar 2013, 20:48

Wujaszek, ÂŻebyś mógł u siebie zamontować radio pod 2din musisz zakupić całą konsole środkową. Tutaj masz wszystko na temat :

a6-c5-montaz-konsoli-2din-i-navigation-plus-vt6859.htm

Wujaszek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Wujaszek » 31 mar 2013, 14:42

A więc powiem tak kosz mam pod 1 din radio kaseciak Audi. Mam rozumieć, że mogę sobie kupić np. Audi Concert pod CD. Wielkościowo jest takie samo jak moje itp. Jeżeli chciał bym np navi to już musze kupic kosz 2 din bo navi potrzebuje nie co wiecej miejsca tak? :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja