[A6 C5]Zamiana zegarów czy to mozliwe?
[A6 C5]Zamiana zegarów czy to mozliwe?
Witam mam Audi A6c5 mam na desce jeszcze stary komputer. Tk sobie myslalem czy jest mozliwosc zamiany starego licznika na nowy?
z2 zdjecie to jest taki jaki chcialbym miec
z1.Zdjecie to jest taki jaki mam
Jest taka mozliwosc? Domyslam sie ze niektore funkcje pewno by nie dzialaly takie jak otwarte dzwi czy cos.
proszę poprawnie nazywać tematy
z2 zdjecie to jest taki jaki chcialbym miec
z1.Zdjecie to jest taki jaki mam
Jest taka mozliwosc? Domyslam sie ze niektore funkcje pewno by nie dzialaly takie jak otwarte dzwi czy cos.
proszę poprawnie nazywać tematy
- Załączniki
-
- z2.JPG (11.52 KiB) Przejrzano 9177 razy
-
- z1.JPG (14.7 KiB) Przejrzano 9179 razy
Ostatnio zmieniony 02 cze 2008, 09:50 przez may, łącznie zmieniany 1 raz.
Jacek
-
- Forum Audi A6 / A7
Dokładnie, tak.censored pisze:Sory ale MUSZE was wszystkich zmartwic , NIE MA MOZLIWOSCI podlaczenia tego licznika do twojej ani wszystkich przed liftemTen licznik jest po liftowy z nowym Immo , ktorego niestety nie da sie przekodowac i jedyne co mozna zrobic , zeby ten licznik dzialal , to wyrzucenie Immo, a tego chyba nikt myslacy normalnie nie zrobi :P Wiec zapomnij o tym liczniku
![]()
Jedynie mozesz zalozyc przed liftowy z pelnym FISem , ale pamietaj ze czeka cie wlasnie dodatkowo kodowanie immo w nowych zegarach + adaptacja kluczykow + spore rezanie z pinami , kostkami i czujnikami![]()
W razie czego sluze rada w tej kwestii
Choć... podobno są fachowcy co potrafią zczytać IMMO z szafy i wczytać na nowo, by nie trzeba było wymieniać zamków.
Przy którymś z A6 się przymierzałem do tego, ale odpuściłem temat.
Sam FIZ, to nie wszystko, dochodzi manetka, czujniki płynów..itd..
Jak dla mnie temat ciężki, ale możliwy do zrobienia.
A jeśli będziesz zainteresowany.. to też Ci poszukam jakiś materiałów.
A moze cos takiego zalozyc?
Link http://cgi.ebay.com/ebaymotors/98-04-Au ... 0235545932&
Cena kolo 100zl Sciagam ogolnie sprzet ze Stanow wiec z tym nie powinno byc problemow. Ciekawe czy bedzie pasowac
Link http://cgi.ebay.com/ebaymotors/98-04-Au ... 0235545932&
Cena kolo 100zl Sciagam ogolnie sprzet ze Stanow wiec z tym nie powinno byc problemow. Ciekawe czy bedzie pasowac
Ostatnio zmieniony 26 maja 2008, 22:25 przez may, łącznie zmieniany 1 raz.
Jacek
przypadkiem wersje przed liftem nie mialy pelnego fis-a?? tak mi chodzi po glowie jakby sie trafil jakis tanszy nawet od diesla i przelozyc go do benzyny, zminic tarcze na te od benzyny i przekodowac nowe zegary na silnik benzynowy.... jak nie uda mi sie zdobyc takiego licznika zaloze tylko obramowki zegarow chromowe.
Pozdro
Pozdro
-
- Forum Audi A6 / A7
da się. tylko żebyś nie założył sobie poliftowych bo tam jest już inna komunikacja i trochę inne immo. podobno się da ale raczej bym nie ryzykował...
a czujniki można oszukać. sam widziałem podłączony zegar do zewnętrznego akumulatora i żadnych alarmów nie było. jak ci się bardzo chce to dorzucę z elsy schematy wszystkich połączeń. z opisem co i jak zmostkować.
a manetka konieczna nie jest. były wersje z pełnym FIS a bez manetki. przez cały czas wyświetla tylko dystans do przejechaniu na baku.
a czujniki można oszukać. sam widziałem podłączony zegar do zewnętrznego akumulatora i żadnych alarmów nie było. jak ci się bardzo chce to dorzucę z elsy schematy wszystkich połączeń. z opisem co i jak zmostkować.
a manetka konieczna nie jest. były wersje z pełnym FIS a bez manetki. przez cały czas wyświetla tylko dystans do przejechaniu na baku.
Quattro 
RNS-e + Bluetooth Tel Interface
Shark Fin
DVD VST + kamera cofania

RNS-e + Bluetooth Tel Interface
Shark Fin
DVD VST + kamera cofania
żeby nie zakładać nowego tematu to napiszę tu.
pada mi fis który sam w sobie jest całkiem sporym wydatkiem i tak sobie pomyślałem że może wymienię całe zegary bo cenowo wychodzi na to samo. i moje pytanie jest takie:
czy zegary z a6 C5 z 2005 roku będą idealnie pasowały do tej z 1998 bo znalazłem takie na aukcji internetowej http://allegro.pl/4b0920933j-audi-a6-c5 ... ml#gallery
pada mi fis który sam w sobie jest całkiem sporym wydatkiem i tak sobie pomyślałem że może wymienię całe zegary bo cenowo wychodzi na to samo. i moje pytanie jest takie:
czy zegary z a6 C5 z 2005 roku będą idealnie pasowały do tej z 1998 bo znalazłem takie na aukcji internetowej http://allegro.pl/4b0920933j-audi-a6-c5 ... ml#gallery
Robert Ferrari czeka