Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

audi 2.8 problem sonda

Elektryka
ODPOWIEDZ
mazio_leczna
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

audi 2.8 problem sonda

Post autor: mazio_leczna » 21 mar 2013, 13:59

Witam jestem tu nowy dawno ladna audi lecz dlugo stala i teraz po kolei wychodza wszystkie bole mojej audiczki, a wiec chce przywrocic jej dawne lata swietnosci i niezawodnosci prosilbym o pomoc na vagu Panowie wyskoczyl mi blad.
A wiec do rzeczy blad jest 16538- sonda lambda brak zmian napiecia/ brak osprzetu, pisalo tam bodajze ze to jest strona 2 czujnik 1 tylko nie wiem ktora to jest strona druga jesli cos zle napisalem prosze o poprawienie mnie, a wiec chodzi o ta sonde od strony pasazera czy od strony kierowcy przy odpieciu sondy od strony pasazera tak jak by auto nie reagowalo czy jest to podpieta badz nie a tej od kierowcy nie moglem odpiac a nie chce wtyczki polamac.
Dlatego tez pytam ktora to jest strona 1 i strona 2 bo chcialbym kupic jakis orginal i wymienic.
Jesli cos zle napisalem lub umiescilem w zlym dziale prosze o wyrozumialosc i poprawke z gory dzieki za pomoc.

Awatar użytkownika
kot919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Audi Forum
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Re: audi 2.8 problem sonda

Post autor: kot919 » 28 mar 2013, 23:15

mazio_leczna pisze:Witam jestem tu nowy dawno ladna audi lecz dlugo stala i teraz po kolei wychodza wszystkie bole mojej audiczki, a wiec chce przywrocic jej dawne lata swietnosci i niezawodnosci prosilbym o pomoc na vagu Panowie wyskoczyl mi blad.
A wiec do rzeczy blad jest 16538- sonda lambda brak zmian napiecia/ brak osprzetu, pisalo tam bodajze ze to jest strona 2 czujnik 1 tylko nie wiem ktora to jest strona druga jesli cos zle napisalem prosze o poprawienie mnie, a wiec chodzi o ta sonde od strony pasazera czy od strony kierowcy przy odpieciu sondy od strony pasazera tak jak by auto nie reagowalo czy jest to podpieta badz nie a tej od kierowcy nie moglem odpiac a nie chce wtyczki polamac.
Dlatego tez pytam ktora to jest strona 1 i strona 2 bo chcialbym kupic jakis orginal i wymienic.
Jesli cos zle napisalem lub umiescilem w zlym dziale prosze o wyrozumialosc i poprawke z gory dzieki za pomoc.
Kolego Ile schematów - tyle oznaczeń - cóż mogę Ci poradzić, jeżeli dysponujesz kablem VAG, odłączaj po kolei wszystkie sondy, i zobacz której odłączenie nie powoduje dodatkowego błędu - w ten sposób ustalisz która jest wadliwa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja