Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ ACK 2.8 193 KM] Wypadanie zaplonu cyl2 kabel WN w czesciac

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
raftor
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Rafał
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna

[ ACK 2.8 193 KM] Wypadanie zaplonu cyl2 kabel WN w czesciac

Post autor: raftor » 23 mar 2013, 17:01

Witam

Mam pewien problem

wczoraj grzebalem przy LPG zmieniałem dysze na listwach bo miałme za duze , zdjołem wtryskiwacze zeby miec dostep do wkretek do kolektora wkleilem je bo były tylko wkrecone bez kleju teraz sa na slikon termiczny przywalone

dalej poskaldalem wszystko

odpaliłem i niby spoko wszystko chodzilo , robie autokalibracje zaczeło trzasc buda no ale skonczyłem pomimo komunikatu o za niskich obrotach co zapewne bylo spowodawane wypadaniem zapłonu

ruszyłem w trase regulowac , na wolnych lekko telepalo buda podczas jazdy przy przypieszaniu jak by przerywal

wróciłem do domu , właczylem PB wkrecilem go tak na 1500-2000 obr i bylo slychac ze co którys cykl wypada zapłon na PB na LPG zajawisko sie nasilalo ale jak wiadomo wszelkie niedociagniecia na PB sa potegowane na LPG

na kompie wyszedl bład wypadanie zapłonów na cyl 2 P302 i P300 SPORADYCZNE

dla pewnosco upewniam sie cyl 1 2 3 to strona pasazera , cyl 4 5 6 strona kierowcy

wiec wkurzony rozebralem znowu wszystko podociskalem kable odpaliłem dalej , spryskalem woda dyskoteki nie było

no to wyjołem kabel WN z cyl 2 i wyszedł w czesciach jedna czesci zostala na swiecy bylo na niej mnustwo nagaru obok swiecy lezały czesci nagaru ,

mam teraz pytanie , czy moge wymienic jeden kabel czy musze cały komplet troche szkoda pakowac 500zł a slyszałem ze i nowe kable szybko moga pasc , jak myslicie czy ten kabel jest winowajca tej sytuacji , no i dlaczego on jest taki obkopcony z nagarem ?

pozdrawiam czekam na sugestie Obrazek Obrazek

lukwoj21
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Łukasz
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: lukwoj21 » 23 mar 2013, 20:07

tak to wina kabla jakas wada materiałowa lub fabryczna mozesz wymienic jeden kabel nic nie powinno sie dziac <rotfl>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja