jak naprawic pasy bezpieczeństwa
jak naprawic pasy bezpieczeństwa
witam was znowu mam znowu problem tym razem chodzi o pasy od strony kierowcy wczoraj pociągnąłem zbyt mocno pasy przy zapinaniu i niestety coś uszkodziłem tak że pas się schował i nie da się go już wyciągnąć da się to jakoś naprawić czy tylko wchodzi w grę wymiana na nowy ?
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 180KM
- Skrzynia: Tiptronic
Witam niekoniecznie jest coś uszkodzone może po prostu zapadka się nie chce odblokować bo nie ma na to "miejsca", spróbuj odkrecić pas przy podłodze tak aby na zwijaczu pokazał sie luz to jest duże prawdopodobieństwo że się odblokuje. Jak to nie pomoże to poprostu odkreć pas (zwijacz) i potrząśnij nim, poprzechylaj go na różne strony to tez może pomóc, ponieważ zapadka jest blokowana taką metalową kulką która luÂźno sobie lata we wnetrzu i to ona blokuje zapadkę - wystarczy nie taka jak trzeba pozycja zwijacza a pasa się już nie da wyciągnąć.
Jeżeli te zabiegi (nie inwazyjne) nie uwolnią pasa to pozostaje opcja którą zasugerował już kolega wcześniej - wymiana . Po za tymi zabiegami które opisałem a które pomogły juz kilku osobom nie dotykaj nic więcej, nie rozkręcaj, zero ingerenji ponieważ znajduje się tam ładunek pirtechniczny oraz elektronika wrażliwa na ładunki w tym elektrostatyczne i jest niebezpieczeństwo że odpali Ci to w rękach a to z koleji może być opłakane w skutkach (pomijając już aspekty bezpieczeństwa użytkowania takiego rozgrzebanego ustrojstwa) Pozdrawiam
Jeżeli te zabiegi (nie inwazyjne) nie uwolnią pasa to pozostaje opcja którą zasugerował już kolega wcześniej - wymiana . Po za tymi zabiegami które opisałem a które pomogły juz kilku osobom nie dotykaj nic więcej, nie rozkręcaj, zero ingerenji ponieważ znajduje się tam ładunek pirtechniczny oraz elektronika wrażliwa na ładunki w tym elektrostatyczne i jest niebezpieczeństwo że odpali Ci to w rękach a to z koleji może być opłakane w skutkach (pomijając już aspekty bezpieczeństwa użytkowania takiego rozgrzebanego ustrojstwa) Pozdrawiam
K_L_A_M_A, Dzięki za odpowiedz ale już naprawiłem dziś i masz racje zapadka się nie chciała odblokować wystarczyło wyciągnąć kulkę i dopasować ją żeby zapadka opierała się na tej kulce tak więc już wszystko działa prawidłowo
[ Dodano: 2013-03-20, 21:44 ]
A tak jeszcze z ciekawości po co tam umieszczali ładunki pirotechniczne ?
[ Dodano: 2013-03-20, 21:44 ]
A tak jeszcze z ciekawości po co tam umieszczali ładunki pirotechniczne ?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Skrzynia: Manual