Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

My Audi i Obsługa MMI z GOOGLE EARTH

Nawigacja fabryczna
Awatar użytkownika
marekpili
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

My Audi i Obsługa MMI z GOOGLE EARTH

Post autor: marekpili » 20 mar 2013, 13:35

Może ktoś wie jak przesłać kontakty na server MyAudi ?,
bo z karty SD na dysk twardy kopiuje się bez problemu (muzykę na Jukebox i filmy też), ale tylko około 80 kontaktów -dotyczy telefonu samochodowego z kartą sim.
Natomiast z telefonu osobistego czyta wszystkie kontakty przez bluethoot.
Ulubione punkty z PC na Google Earth są zapisywane i przesyłane do MMI bezproblemowo.
MyAudi w polskiej wersji jest bardzo ubogie w porównaniu do niemieckiej czyt. dodatki na panelu MyAudi.
Wybieranie głosowe celu trasy w wersji polskiej MMI nie działa (komunikat ,, niedostępne dla języka polskiego ''.
Działa natomiast pogoda, atrakcje turystyczne wraz ze zdjęciami i opisem miejsc - nie ma facebooka i twittera.

Może ktoś wie jak wyłączyć blokadę ekranu MMI w czasie jazdy?. <rotfl>

I czy da się odpalić AutoMapę na MMI (w pomocy automapy się nie orientują-wiadomo windows i android),
w salonie Mazdy sprzedawca twierdził że w MaÂździe 6 można AutoMapę odpalić na fabrycznym systemie.

Czy ktoś się orientuje jaki jest system w Audi MMI ?

Dużo pytań jak na pierwszy post <luzik>
Google earth jest OK, ale bardzo brakuje mi skonfigurowanych punktów POI z miplo z bazą fotoradarów, możliwych suszarek i radiowozów z kamerą oraz miplo Lok.

Może ktoś się przyłaczy ?
<foch>

Awatar użytkownika
marekpili
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: marekpili » 30 maja 2013, 05:39

Chodziło mi o włączenie podglądu audio video w czasie jazdy (widziałem gdzieś na necie jakiś moduł) , rozważam podpięcie nawigacji AM z wyjściem video przez audi interface. Było by wszystko na jednym ekranie a sterowanie AM w podłokietniku :) .

Społeczność Audi A6

Post autor: Społeczność Audi A6 » 18 wrz 2013, 21:01

widde mozna wlaczyc bez zadnegoo modulu, wystarczy miec kabelek VCDS.
Mnie interesuje natomiast co innego:
Czy mozna np miec do nawigacjji jedna karte sim umieszczona w splocie obok kart sd, a do telefnowania uzywac polaczenia bluetoth z iphonem? B jakos nie udaje mi sie tego zrobic:-(

Awatar użytkownika
marekpili
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: marekpili » 18 wrz 2013, 22:31

Z tego co próbowałem to działa albo samochodowy, a po wyłączeniu przez bluetoth osobisty. Razem nie działają.
Równocześnie przez WI-FI dostępna jest muzyka z osobistego na MMI.
Miałem w VW zamontowany sprzęt pioneer, tam mimo sparowania trzech komórek zawsze wybierało się jeden priorytetowy. :(

Społeczność Audi A6

Post autor: Społeczność Audi A6 » 18 wrz 2013, 22:37

No i to by było super! Może można gdzieś vcdsem ustawić priorytetowy tel?

Awatar użytkownika
marekpili
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: marekpili » 18 wrz 2013, 22:42

W MMI jest opcja wyłącz telefon samochodowy, ale nie próbowałem.

MrMK
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: MrMK » 18 wrz 2013, 23:04

fenomenalny pisze:widde mozna wlaczyc bez zadnegoo modulu, wystarczy miec kabelek VCDS.
Mnie interesuje natomiast co innego:
Czy mozna np miec do nawigacjji jedna karte sim umieszczona w splocie obok kart sd, a do telefnowania uzywac polaczenia bluetoth z iphonem? B jakos nie udaje mi sie tego zrobic:-(
poprzednio mialem iphona 4 i nie mogl polaczyc sie z nawigacja przez BT z transmisją danych i nawigacja google earth byla off-line . z samsungiem 2s i 4s nie ma problemu.

ale rowniez myslalem o Twoim pomysle aby wsadzic na stale karte sim z internetem a polczenia tel przez BT z samsungiem. podobno nie da rady

Społeczność Audi A6

Post autor: Społeczność Audi A6 » 18 wrz 2013, 23:58

:-(

Awatar użytkownika
marekpili
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: marekpili » 19 wrz 2013, 01:07

Po prostu wziąłem w Orange ,,Internet na start'' chyba taka nazwa ? za 20 zł + jakiś pakiet gratis za doładowanie 100 zł , od razu przedłużyłem ważność konta na dodatkowy rok ( w sumie 2 lata),
zgłosiłem kartę sim u operatora w razie ,,W'' (wiadomo kartę sim można namierzyć)
Po 8 m-cach, na telefony-okazjonalnie i nawigację zostało ok 90 zł.
Korzystałem też z roamingu i przesyłu danych na Słowacji, mimo wszystko wychodzi niewiele.
Dochodzi też spokój o koszty w roamingu, najwyżej trafi te 90 zł (w dzikich krajach potrafi kosztować !!! a mieszkam blisko Ukrainy).
Na tel osobistym w usługach karty sim, mam możliwość doładowania konta (ściągają z abonamentu).
Tak że jest telefon samochodowy, internet i nawigacja.
Telefon działa i tak tylko przy włączonym zapłonie, w razie nie odebranej rozmowy lub wiadomości jest sms od Orange, jaki nr dzwonił i stan konta po rozmowie.

[ Dodano: 2013-09-19, 01:17 ]
Jeszcze coś przyszło mi do głowy, na osobistym można ustawić przekierowanie na samochodowy ( w razie nieodebrania lub braku zasięgu) :) .

Społeczność Audi A6

Post autor: Społeczność Audi A6 » 20 wrz 2013, 21:32

marekpili, przekierowanie mozna ustawic, gozej jak bedziesz chcial zatelefonowac, jutro jeszcze cos innego sprobuje zrobic. usune telefon audi. i dodam 2 normalne teleofny. jeden z karta zktorego bede korzystac tylko z interentu a drugi do odbierania rozmow, moze tak sie da to zrobic:P:P a czy cos wiecej o tym my audi moe ktos napsiac, co to daje co tam sie robi itd:)

MrMK
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: MrMK » 22 wrz 2013, 08:38

fenomenalny pisze:marekpili, przekierowanie mozna ustawic, gozej jak bedziesz chcial zatelefonowac, jutro jeszcze cos innego sprobuje zrobic. usune telefon audi. i dodam 2 normalne teleofny. jeden z karta zktorego bede korzystac tylko z interentu a drugi do odbierania rozmow, moze tak sie da to zrobic:P:P a czy cos wiecej o tym my audi moe ktos napsiac, co to daje co tam sie robi itd:)
w my audi przede wszystkim możesz zarejestrować wg VIN swój samochód. to być może pewnego rodzaju profilaktyka przeciw amatorom cudzej własności. po zarejestrowaniu pojawi Ci się Twoje auto dokładnie tak jak powinno wyglądać po wyjeżdzie z fabryki, tj. kolor, felgi itp.
główną częścią myaudi jest audi connect. znajdziesz tam nr PIN po wprowadzeniu którego w MMI będziesz mógł korzystać z celów zarządzanymi z poziomu google maps w kompie. Oczywiście musisz mieć podłączony tel w aucie z przesyłaniem danych, aby odbierać połączenia przychodzące i mieć możliwość dzwonienia wybierz połączenie "optymalne", któe samo będzie dostosowywać bierzące potrzeby.
skrócona instrukcja:
http://www.audi.com/etc/medialib/ngw/my ... 7.File.pdf

FAQ:
http://www.audi.com/com/brand/en/models ... layerModal

pozdr
M.

Społeczność Audi A6

Post autor: Społeczność Audi A6 » 22 wrz 2013, 09:47

Juz sie bawilem tym i powiem tak, wszytsko ladnie i pieknie, ale uwazam ze:
1. za duzo trzeba oddac by to wszystko dzialalo, a dokaldniej chodzi mi mozliwosc sparowania innego teleefonu w trybie dzwonienia, googlemaps otwiera sie wolno chyba ze w wiekszych miastach, wiec chyba sobie odpuszcze temat..

MrMK
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: MrMK » 23 wrz 2013, 12:49

fenomenalny pisze:Juz sie bawilem tym i powiem tak, wszytsko ladnie i pieknie, ale uwazam ze:
1. za duzo trzeba oddac by to wszystko dzialalo, a dokaldniej chodzi mi mozliwosc sparowania innego teleefonu w trybie dzwonienia, googlemaps otwiera sie wolno chyba ze w wiekszych miastach, wiec chyba sobie odpuszcze temat..
po naszej rozmowie telefonicznej rowniez sie w to pobawilem ustalanie celu na laptopie w domu i odczytanie w aucie.
przebajerowane i nie wize zadnej wartosci dodanej w tym wszystkim. to czy ustawie sobie cel siedzac w aucie czyw domu żadna to różnica.

co do względów bezpieczeństwa nie wiem czy ktoś niepowołany dostając się do serwera "my Audi" nie będzie wiedział o szczegółach trasy. np. jej początku ...

Społeczność Audi A6

Post autor: Społeczność Audi A6 » 23 wrz 2013, 13:09

Ponoć, kolega Mateooosz ma nowa wersje mmi i tam można sparować telefon i ustawić by karta ze slotu ta w aucie była tylko do danych a telefon sparowany do rozmow

MrMK
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: MrMK » 23 wrz 2013, 14:21

fenomenalny pisze:Ponoć, kolega Mateooosz ma nowa wersje mmi i tam można sparować telefon i ustawić by karta ze slotu ta w aucie była tylko do danych a telefon sparowany do rozmow

czy to można załatwić jakąś nową wersją softu ?
a Ty próbowałeś oddzielnego parowania karty w slocie do danych i telefonu do rozmów ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C7 (2011-2018)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja