Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Problem z ekranem komputerka (deska rozdzielcza)

Elektryka
ODPOWIEDZ
Wujaszek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Problem z ekranem komputerka (deska rozdzielcza)

Post autor: Wujaszek » 17 mar 2013, 11:58

Witam tak jak w temacie. Mam problem z ekranem komputera na desce rozdzielczej. Mianowicie po przekręceniu kluczyka automatycznie podświetlają mi się zegary pomimo, że światła nie są włączone. Co do tego ekraniku po środku. Gdy nacisnę guziczek który jest obok guziczka skasowania kilometrów. Na komputerku pokazują mi się obrazki od oleju km itp itd. po włączeniu samochodu na ekranie nie ma zupełnie nic. Wcześniej przed odpaleniem pokazywało mi się OK i spalanie ile km przejade na danym paliwie itp. Dodam jeszcze, że góre ekraniku miałem nie co zalany górne informacje były nie co rozmazane. Czekam na odpowiedz. Z góry dziekuje bardzo za pomoc i pozdrawiam. :)

lgorek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: lgorek » 17 mar 2013, 12:20

W a6 zawsze jest włączone podświetlenie zegarów przynajmniej ja tak mam.

Ekranik na środku nazywa się FIS. Ten guzik robi diagnostykę systemu czy jakoś tak sprawdza wszystkie informacje. Zapewne wyświetlacz masz wyłączony i można go włączyć aby to zrobić należy wcisnąć reset znajduje się od spodu prawej manetki, wtedy ładnie się zaswieci, na zapłonie lub uruchomionym silniku. Nie wiem czy o to dokłądnie pytasz.

Co do FIS i niewyraźnych info jak np tutaj Obrazek Taki wyśweitlacz kwalifikuje się do wymiany na nowy.

ÂŚwiadczę usługi wymiany tego wyświetlacza.

Sprawdz info podane powyżej, a co do wyminay pisz na pw.

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Motostacja
Rocznik: 2004
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: Motostacja pl » 17 mar 2013, 15:31

lgorek pisze:W a6 zawsze jest włączone podświetlenie zegarów przynajmniej ja tak mam.
A u mnie tak nie ma. Musze włączyć co najmniej postojówki aby włączyło się podswietlanie zegarów <mysli>
Części samochodowe online - Motostacja pl

piterm

Post autor: piterm » 17 mar 2013, 15:36

lgorek napisał/a:
W a6 zawsze jest włączone podświetlenie zegarów przynajmniej ja tak mam.

A u mnie tak nie ma. Musze włączyć co najmniej postojówki aby włączyło się podswietlanie zegarów
To chyba kwestia zmiany kodowania. Gdzieś już o tym było jak się nie mylę.

Wujaszek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Wujaszek » 17 mar 2013, 18:12

Dzięki wielkie problem tkwił w przycisku reset. Nacisnełem go pare razy i fis zaczął świecić. Jedyny problem to taki, że ekranik jest nie co zalany na górze ale nie przeszkadza mi to aż tak. Dziękować Pozdrawiam :]

lgorek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: lgorek » 18 mar 2013, 10:28

wyświetlacz z czasem coraz gorzej będzie się zachowywał, tzn będą znikać linie coraz szybciej. I im cieplej tym mniej będzie widać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja