[A6 C5 TDI] Swap silnika AFN 1.9 110 za miast AKN 2.5 150
[A6 C5 TDI] Swap silnika AFN 1.9 110 za miast AKN 2.5 150
Tak mnie natchło na taki swap robił ktos ? Bo w sumie wałki zaczynają być do wymiany i myśle żeby coś pomodzić a że jedynostka 2.5 jest mało poddatna na tuning to myśle nad 1.9 i spięcie tego ze skrzynią od 2.5 tdi v6 quattro
Pare pytan czy dzwon pasuje jak nie to jaka róznica w wielkości ?
przedewszystkim chodzi mi o opinie forumowiczów na ten temat mile widziane za i przeciw
Pozdrawiam
przedewszystkim chodzi mi o opinie forumowiczów na ten temat mile widziane za i przeciw
Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2017
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0T CREH 340KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Kolego poczytaj w tym temacie: a6-quattro-afb-afn-vt52491.htm
-
- Forum Audi A6 / A7
Re: Swap silnika AFN 1.9 110 za miast AKN 2.5 150
Co masz na mysli pod pojeciem mało poddatna? Wsadz 2.5 180KM i nie musisz nic modzic...JARGUT pisze:Tak mnie natchło na taki swap robił ktos ? Bo w sumie wałki zaczynają być do wymiany i myśle żeby coś pomodzić a że jedynostka 2.5 jest mało poddatna na tuning to myśle nad 1.9 i spięcie tego ze skrzynią od 2.5 tdi v6 quattro
Pozdrawiam
ja robie właśnie swap z 2.5 180 automat na 1.9 115 manual,dawcą jest cały angol wszystko już wytargane z obu aut teraz bedzie składanie powoli, i takie pytanko do bardziej zorientowanych - te 5 kostek łączących wiąche silnika z elektryką w aucie bedzie P&P
czy bede musiał któreś kabelki pozamieniać w tych kostkach ew odciąć??

pomoc w sprawie pieców webasto