[C5 2.5 TDI] Wymiana sprzęgła wiskotycznego
[C5 2.5 TDI] Wymiana sprzęgła wiskotycznego
Prawdopodobnie mam padnięte wisko.
Czy ktoś już wymieniał u siebie sprzęgło wiskotyczne? Czy tu potrzebny jest demontaż pasa przedniego? Może ktoś nakreślić procedurę wymiany.
Jakiej firmy najlepiej zakupic wisko?
Czy ktoś już wymieniał u siebie sprzęgło wiskotyczne? Czy tu potrzebny jest demontaż pasa przedniego? Może ktoś nakreślić procedurę wymiany.
Jakiej firmy najlepiej zakupic wisko?
żeby wymienic wisko wystarczy ściągnąć pokrywy rozrządy i dwoma kluczami je rozkręcić
uwaga u mnie były one strasznie zapieczone i musiałem ożyć lewarka żeby rozepchnąć klucze
jak rozkręcisz to można je przecisnąć między pasem przednim a silnikiem troche na ścisk ale wychodzi
po drugie uważaj dzie kupujesz ja sie naciełem na allegro mówili że pasuje a miało odwrotny gwint odesłałem i teraz ana pieniędzy ani sprzęgła
obecnie w zimie jeżdże bez tego
doradził mi to mechanik który zajmuje sie tylko tymi silnikami
a na lato sobie założe :P
uwaga u mnie były one strasznie zapieczone i musiałem ożyć lewarka żeby rozepchnąć klucze
jak rozkręcisz to można je przecisnąć między pasem przednim a silnikiem troche na ścisk ale wychodzi

po drugie uważaj dzie kupujesz ja sie naciełem na allegro mówili że pasuje a miało odwrotny gwint odesłałem i teraz ana pieniędzy ani sprzęgła

obecnie w zimie jeżdże bez tego

To na Policje idź napóść na ciula skarbówke i sie złodziejstwo skończy:)dziku88 pisze:żeby wymienic wisko wystarczy ściągnąć pokrywy rozrządy i dwoma kluczami je rozkręcić
jak rozkręcisz to można je przecisnąć między pasem przednim a silnikiem troche na ścisk ale wychodzi![]()
obecnie w zimie jeżdże bez tegodoradził mi to mechanik który zajmuje sie tylko tymi silnikami
a na lato sobie założe :P
-
- Forum Audi A6 / A7