Witam, mam pytanie odnośnie sond. Jak to jest z sondami lambda, bo byłem u mechanika i powiedzial mi, że mam 2 do wymiany. OK, kupie je tylko nie wiem jakie. I jeszcze jedno pytanie, czy jak sonda lambda się zepsuje to już całkowicie nie działa, czy czasami działa, a czasami nie. bo tak jest w moim przypadku, czasami silnik, działa bez zarzutów, a czasami wskazania są w granicach 50 litrów. Moze ktoś maił podobny przypadek... dzieki, pozdraiwam...
ai dodam zalacznik błędów moich sond z VAGa...
[ ALG 2.8 193 KM] Jakie sondy kupić???
[ ALG 2.8 193 KM] Jakie sondy kupić???
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Odebrałem dzisiaj samochód od mechanika ale sond jeszcze nie wymieniłem. czekam aż przyjdą. odpalilem na benzynie, troche obroty szalały, ale po 1 km unormowały się. Skasowałem błąd. przejechałem 7 km i pod domem podlaczylem VAGa. I są takie błędy( dołączony obrazek). Więc nie jest to wina LPG tylko sond
? Pomożcie z diagnozą... Zobaczę jak pożniej odpali na zimnym, bo jestem ciekawy, narazie wogole nie przełączam na gaz...
[ Dodano: 2013-03-15, 11:09 ]
a i czy te bledy dotyczą 2 sond czy jednej tylko???

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- maro_stg
- Forum Audi A6 / A7
Są to błędy dwóch sond, skasuj jeszcze raz i pojeÂździj na benzynie samej ale więcej niż 7 km jak pisałem ze 100 km...Damian_28 pisze:Odebrałem dzisiaj samochód od mechanika ale sond jeszcze nie wymieniłem. czekam aż przyjdą. odpalilem na benzynie, troche obroty szalały, ale po 1 km unormowały się. Skasowałem błąd. przejechałem 7 km i pod domem podlaczylem VAGa. I są takie błędy( dołączony obrazek). Więc nie jest to wina LPG tylko sond? Pomożcie z diagnozą... Zobaczę jak pożniej odpali na zimnym, bo jestem ciekawy, narazie wogole nie przełączam na gaz...
Sam piszesz, że się unormowało czyli jest poprawa
audiczek było wiele a obecnie jest:
Chrysler 300c 5,7 V8 05r
Chrysler 300c 5,7 V8 05r