[A6 C5 Avant] Kontrolka Od Klockow hamulcowych
[A6 C5 Avant] Kontrolka Od Klockow hamulcowych
Witam zapalila mi sie kontrolka od klockow chamulcowych. Wymienilem wszystkie tarcze i klocki a ona nadal swieci. Kabelki w przednich kolach podlaczylem jak nalezy. VAG nic nie pokazuje. :shock:
Ostatnio zmieniony 05 sty 2009, 19:34 przez jaca, łącznie zmieniany 1 raz.
- tommmy80
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Witam
Chcialbym sie przylaczyc do tematu i zapytac co jesli na desce wyswietla sie non stop: (i) czyli cos nie tak z hamulcami.
Czy mozecie mi powiedziec czy mozna to sprawdzic na VAG-u - jezeli tak to moglbym prosic o instrukcje co gdzie i jak.
Mozecie mi powiedziec dokladnie gdzie sie znajduja te czujniki na kolach i czy jest ciezki dostep - jakby ktos dysponowal zdjeciami mile widziane :mrgreen:
Plyn sprawdzalem i nawet dolalem dla pewnosci na max-a i bez zmian. Kiedys z ranca jak odpalalem o dziwo nie bylo tego bledu ale po przejechaniu kilku km wjechaniu na mala dziure. Blad wyskoczyl znowu, wyswietla sie i wogole juz nie znika.
Prosze o pomoc
Pozdrawiam
Chcialbym sie przylaczyc do tematu i zapytac co jesli na desce wyswietla sie non stop: (i) czyli cos nie tak z hamulcami.
Czy mozecie mi powiedziec czy mozna to sprawdzic na VAG-u - jezeli tak to moglbym prosic o instrukcje co gdzie i jak.
Mozecie mi powiedziec dokladnie gdzie sie znajduja te czujniki na kolach i czy jest ciezki dostep - jakby ktos dysponowal zdjeciami mile widziane :mrgreen:
Plyn sprawdzalem i nawet dolalem dla pewnosci na max-a i bez zmian. Kiedys z ranca jak odpalalem o dziwo nie bylo tego bledu ale po przejechaniu kilku km wjechaniu na mala dziure. Blad wyskoczyl znowu, wyswietla sie i wogole juz nie znika.
Prosze o pomoc
Pozdrawiam
pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce
- dziq111
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Paliwo: Benzyna
stommmy80, sprawdz ilość ojeju w zbiorniku od wspomagania. vag powinien pokazać dlaczego tak pokazuje. spprawdz poziom plynu chlodzniczego a to swieci czerwony wykrznik czy jak?
jaca, ja bym na twoim miejscu sprawdził kabelki od klocków do 1 wtyczki pod maska moze masz gdzieś przetarty i dotyka masy? sprawdz i przod i tył
jaca, ja bym na twoim miejscu sprawdził kabelki od klocków do 1 wtyczki pod maska moze masz gdzieś przetarty i dotyka masy? sprawdz i przod i tył
a8team.pl to też dobre.
- tommmy80
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Paliwo: Benzyna+LPG
Swieci na zolto a czujniki od klockow bede sprawdzal jak sie zrobi cieplej bo rece odmrazadziq111 pisze:stommmy80, spprawdz poziom plynu chlodzniczego a to swieci czerwony wykrznik czy jak?

Pozdrawiam
pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce
Miałem podobną sytuację przy wymianie klocków z przodu. Fakt że mechanik miał dwie wersję klocków, chodziło o końcówki do podłączenia. Po wymianie klocków kontrolka nie gasła. Zachodził w głowę co jest grane. Przeczyścił czujnik sprężonym powietrzem i wszystko powróciło do normy. Może nazbierało się troche brudu. Proponuję sprawdzić. Pozdrawiam
Piotr P. pisze: A sprawdziłeś temat postu?
[A6 C5 Avant] Kontrolka Od Klockow Chamulcowych
LOL :-)absajler pisze: Dobrze censored zwrócił uwagę jak jest za mało płynu to się kontrolka zapala. Zawsze warto sprawdzić
Kolego, zawsze dobrze sprawdzić w słowniku ortograficznym - "Chamulcowych" piszemy przez samo H
Pozdrawiam, Piotr P.
Nigdy nie kłóć się z głupcem, bo ludzie mogą nie dostrzec różnicy
Nigdy nie kłóć się z głupcem, bo ludzie mogą nie dostrzec różnicy
- alexpulawy
- Forum Audi A6 / A7
Ja miałem to samo u siebie (jeśli chodzi Ci o wkurzające, czerwone (!) na FISIE:). Najprawdopodobniej masz do roboty sterownik ABSu. Niektórzy mówią że trzeba całą pompę wymienić ale to bujda. Jest parę osób co naprawia te podobno wadliwe sterowniki w A6. Ja podjechałem do kolesia i cała naprawa trwała 30min. Wcześniej wymieniłem dwa czujniki ABSu, bo tak mi pokazywał VAG a wykszyknik dalej świecił. Na końcu VAG przestał się komunikować z ABSem. Po naprawie sterownika wszystko śmiga jak powinno :-D
P.S Widze że jesteśmy z jednego miasta :mrgreen:
P.S Widze że jesteśmy z jednego miasta :mrgreen: