Coś wariuje ale cooo ,uszkodzony sterownik hmmm ?
Coś wariuje ale cooo ,uszkodzony sterownik hmmm ?
Witam kolega robil mi odciecie sterownika w a6c6, przypadkowo zwarl go do + na odpalonym samochodzie ktory zgasl, ale pozniej normalnie odpalil.... po skonczonej robocie samochod zaczal wariowac, rozne bledy wyskakuja i nie chce odpalac, po przekreceniu wlacza sie wentylator i wylacza wczesniej tego nie bylo, czasami traci moc,bylem sprawdzic bledy to wyszedl mi blad sterownika silnika, klap cisnienia paliwa i czujnnika poziomu paliwa(z czym ten jest uszkodzony) mechanik wykasowal te bledy i zostal tylko ten z poziomu paliwa heee samochod zaczal odpalac aczkolwiek czasem trzeba go dluzej krecici i ten wentylator..... hmmmm ? co robic ?
Ostatnio zmieniony 15 mar 2013, 11:17 przez sebagzg, łącznie zmieniany 1 raz.
sebol
- jacek528
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Brak
- Paliwo: Diesel
sebagzg, jeśli przypadkowo zrobił zwarcie to bardzo prawdopodobne, że uszkodził sterownik i jak widać na Twoim przykładzie niekoniecznie uszkodził go całkowicie. Co zrobić? Myślę, że szukać mechanika, który na próbę podmieni sterownik na sprawny i sprawdzi jaki jest efekt.
P.S. sebagzg, Wkradł Ci się błąd w opisie ? A6 C6 z 2000 roku?
P.S. sebagzg, Wkradł Ci się błąd w opisie ? A6 C6 z 2000 roku?
błąd poprawiony,
Byłem wczoraj u faceta co naprawia tylko samochody z grupy VW, w piątek mam mu zostawić samochód powiedział że sprawdzi sterownik, i naprawi mi czujnik pozomu paliwa bo coś mowil ze jesli on pokazuje ciegle poziom ,,0'' t komputer tez moze zle to odzytywac i wariowac... Hmmm a jacek528 można tak zmienic sterownik i sprawdzić ? bez porzeby kodowania go ?
Byłem wczoraj u faceta co naprawia tylko samochody z grupy VW, w piątek mam mu zostawić samochód powiedział że sprawdzi sterownik, i naprawi mi czujnik pozomu paliwa bo coś mowil ze jesli on pokazuje ciegle poziom ,,0'' t komputer tez moze zle to odzytywac i wariowac... Hmmm a jacek528 można tak zmienic sterownik i sprawdzić ? bez porzeby kodowania go ?
sebol
- jacek528
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Brak
- Paliwo: Diesel
sebagzg, nawet jeśli będzie potrzeba adaptacji nowego sterownika to nie zajmie to za wiele czasu specjaliście a z pewnością ułatwi ujawnienie uszkodzonych elementów.
Daj znać jaki będzie efekt jutrzejszej wizyty, postaraj dowiedzieć się jak najwięcej, ułatwi to kolejnym użytkownikom jeśli znajdą się w podobnej sytuacji.
Daj znać jaki będzie efekt jutrzejszej wizyty, postaraj dowiedzieć się jak najwięcej, ułatwi to kolejnym użytkownikom jeśli znajdą się w podobnej sytuacji.