Wybór sprężyn
-
- Forum Audi A6 / A7
Wybór sprężyn
Witam,
Mam pewien problem, okazało się, że strzeliła mi prawa przednia sprężyna.
Gadałem z mechanikiem i on poradził mi bym wymienił wszystkie cztery.
Teraz pytanie czy Kayba będzie ok? czy przypadkiem jak wymienię tylko przód to nie będzie stał za wysoko w porównaniu do tyłu (lpg)?
Zawieszenie mam 1ba.
Mechanik powiedział mi również, że jak chce mieć pewność, ze będzie stał równo to bym założył mts. Czy ktoś z was może mi powiedzieć jaki jest prześwit przy tym MTSie?
Mam pewien problem, okazało się, że strzeliła mi prawa przednia sprężyna.
Gadałem z mechanikiem i on poradził mi bym wymienił wszystkie cztery.
Teraz pytanie czy Kayba będzie ok? czy przypadkiem jak wymienię tylko przód to nie będzie stał za wysoko w porównaniu do tyłu (lpg)?
Zawieszenie mam 1ba.
Mechanik powiedział mi również, że jak chce mieć pewność, ze będzie stał równo to bym założył mts. Czy ktoś z was może mi powiedzieć jaki jest prześwit przy tym MTSie?
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
O właśnie, i o takie coś mnie chodziło
:)
W takim razie wybór jest prosty, skoro w cenie nowych kayab seria, mogę mieć -30, no to chyba wybór jest oczywisty,
a tak swoją droga to moja siedzi nie wiele wyżej na obecnej serii, więc obniżenia aż takiego nie będzie
wielkie dzięki za pomoc.
a wiesz może ile masz teraz odległości od podłogi do gleby?

W takim razie wybór jest prosty, skoro w cenie nowych kayab seria, mogę mieć -30, no to chyba wybór jest oczywisty,
a tak swoją droga to moja siedzi nie wiele wyżej na obecnej serii, więc obniżenia aż takiego nie będzie

wielkie dzięki za pomoc.
a wiesz może ile masz teraz odległości od podłogi do gleby?
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
no troszku za nisko z tym gwintem, ale na samym -30 wygląda ok.
jaki Gwint założyłeś?
jaki Gwint założyłeś?
Ostatnio zmieniony 13 mar 2013, 12:18 przez malutki2001, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
no to teraz już wiem, co mam robić... wielkie dzięki za pomoc.
tylko chyba założę MTS
[ Dodano: 2013-05-06, 13:38 ]
springi wymienione, zrobiłem już na nich ponad 1k kilometrów, ogólnie jest elegancko, auto na łukach idzie dobrze, komfort jest, a jest jakoś przyjemniej sprężyściej.
tylko jedno jajo jest, na tyle prawa strona stoi wyżej o około 1,5 centymetra i za cholerę nie wiem o co chodzi.
może jakieś pomysły?
auta nie ściąga, idzie jak po szynach.
tylko chyba założę MTS
[ Dodano: 2013-05-06, 13:38 ]
springi wymienione, zrobiłem już na nich ponad 1k kilometrów, ogólnie jest elegancko, auto na łukach idzie dobrze, komfort jest, a jest jakoś przyjemniej sprężyściej.
tylko jedno jajo jest, na tyle prawa strona stoi wyżej o około 1,5 centymetra i za cholerę nie wiem o co chodzi.
może jakieś pomysły?
auta nie ściąga, idzie jak po szynach.