Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 Avant] Co sądzicie o tym Radiu do A6 C5

Car Audio
kris_tras
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5 Avant] Co sądzicie o tym Radiu do A6 C5

Post autor: kris_tras » 10 mar 2013, 12:27

Witam
Chce kupić radio do mojego Audi, ale nie mam zielonego pojęcia na ten temat. W oko wpadło mi takie
http://allegro.pl/pioneer-avh-p5100dvd- ... 67540.html
Czy podepnę bez żadnych problemow i przeróbek do samochodu (do oryginalnej kostki), czy będą działać wszystkie głośniki ??
Teraz mam oryginalne radio na kasety

Awatar użytkownika
Stas1989
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Stas1989 » 10 mar 2013, 19:17

Osobiście radził bym radio alpinie i powiem ze gra fajnie nawet podstawowy mogel na standardowych głośnikach. Kolega ma w innym aucie radio Pioneera i wymienione głośniki na jakieś nie fabryczne ale nie wiem jakie chyba mac audio <mysli> Wg mnie alpinia gra czyściej nie dudni basem tylko wszystko na kulturalnym poziomie :)
Mam nadzieje ze dobrze to zobrazowałem ;p
A co do podpięcia to nie jestem pewien czy tak jest w każdym a6 c5 ale musiałem jeździć do speca i coś mi w kostce zmieniał te piny przy radiu bo nie chciało grać... Ale odrazu mowie nie wiem czy tak jest wszędzie :p
Mam nadzieje ze chociaż trochę moglem pomoc :)
Pozdrawiam

kris_tras
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kris_tras » 10 mar 2013, 20:25

Powiem tak nie jestem jakimś Audiofilem ale ze u kumpla zobaczyłem radio z dvd 7 cali własnie Alpine i stwierdziłem ze chce u siebie zamontować coś takiego, ale ja chciałbym aby radio wyglądem trochę się komponowało z wnętrzem. Alpina jakoś nie bardzo mi pasuje do wnetrza Audi, wiadomo to kwestia gustu.

GRUMCAJS
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: GRUMCAJS » 10 mar 2013, 20:36

kris_tras, Jeżeli chodzi o przeróbki to będziesz musiał kolego zdemontować tą klapkę co zasłania oryginalne radio. Bo nie otworzy ci się monitor całkiem ;)

A co do uruchamienia radia jest to jak każde radio nie oryginalne czyli kostka ISO . Jedna kostka od 4 kanałów głośników i druga od zasilania radia CZYLI ZAPEWNE 4 kable : czerwony+,czarny masa,niebieski autoantena, żółty pamięć ,

Jeżeli masz z tyłu też głośniki+suba to pewne jest to aby je uruchomić to będziesz potrzebował taki INTERFEJS
dostepne są na allegro do zestawu Bose lub zwykłego .
Wygląda to np tak :
http://allegro.pl/audi-a2-a3-a4-a6-iso- ... 57893.html
Ostatnio zmieniony 10 mar 2013, 20:58 przez GRUMCAJS, łącznie zmieniany 4 razy.

kris_tras
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kris_tras » 10 mar 2013, 20:39

O kurde myślałem ze to zostanie, to będę zasłaniał na postoju :(

GRUMCAJS
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: GRUMCAJS » 10 mar 2013, 21:02

Niestety ale ta klapka trochę wystaje :) . Sam bym chciał takie radio :) nawet bym poświęcił demontaż tej klapki :D <lol>

rafal149135
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: rafal149135 » 10 mar 2013, 22:22

Panowiee jak widze gadke że podstawowy model Alpiny różni się od Pioneera to jedyne co mi zostanie to napisać COOL STORY BRO <okok>, radia podstawowe jak mniemam chodzi o te za 150-250zł - nie różnią się niczym poza wyglądem... jeszcze jakieś Mac Sraudio no prosze Was... co do radia wyżej pokazanego nie chce mi się szukać ale dużo tanszych modeli ma kiepska rozdzielczosc ekranu, piksele widac na kilometr, sprawdz jaka to radio ma rozdzielczosc a co do jakosci jak nie jestes audiofilem i nie masz sprzetu za 7tys w aucie to roznicy nie odczujesz

Awatar użytkownika
Stas1989
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Stas1989 » 11 mar 2013, 13:33

rafal149135 pisze:Panowiee jak widze gadke że podstawowy model Alpiny różni się od Pioneera to jedyne co mi zostanie to napisać COOL STORY BRO <okok>, radia podstawowe jak mniemam chodzi o te za 150-250zł - nie różnią się niczym poza wyglądem...
Chodziło mi o podstawowy model alpine vs. podstawowy model pioneer bo wg mnie jest różnica w dÂźwięku a jeśli kolega uważa inaczej to trudno :p :)

rafal149135
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: rafal149135 » 11 mar 2013, 13:41

Stas1989 pisze:
rafal149135 pisze:Panowiee jak widze gadke że podstawowy model Alpiny różni się od Pioneera to jedyne co mi zostanie to napisać COOL STORY BRO <okok>, radia podstawowe jak mniemam chodzi o te za 150-250zł - nie różnią się niczym poza wyglądem...
Chodziło mi o podstawowy model alpine vs. podstawowy model pioneer bo wg mnie jest różnica w dÂźwięku a jeśli kolega uważa inaczej to trudno :p :)
Co znaczy podstawowy? Chodzi ci o najtansze radia tak? Jeżeli tak to rozbierz Alpine i Pioneera... tanie radia różnią sie tylko wyglądem ew. opcjami ściemniania, loudnessem roznie sterowanym i takimi pierdołami, wszystkie tanie radia graja zupełnie tak samo - kiepsko
Aha sprawdzałem Pionnera, Alipne, JVC(tanie modele) i teraz mam Kenwooda KDC-BT92SD, sprawdzałem to na DLS RS6A... więc nie mów mi że ja nie słyszalem roznicy na tych glosnikach a Ty na Mac Audio slyszales, chyba ze testowałes dwa radia w dwoch innych samochodach.

Awatar użytkownika
Stas1989
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Stas1989 » 11 mar 2013, 16:03

rafal149135 pisze:
Stas1989 pisze:
Co znaczy podstawowy? Chodzi ci o najtansze radia tak? Jeżeli tak to rozbierz Alpine i Pioneera... tanie radia różnią sie tylko wyglądem ew. opcjami ściemniania, loudnessem roznie sterowanym i takimi pierdołami, wszystkie tanie radia graja zupełnie tak samo - kiepsko
Aha sprawdzałem Pionnera, Alipne, JVC(tanie modele) i teraz mam Kenwooda KDC-BT92SD, sprawdzałem to na DLS RS6A... więc nie mów mi że ja nie słyszalem roznicy na tych glosnikach a Ty na Mac Audio slyszales, chyba ze testowałes dwa radia w dwoch innych samochodach.
Wybacz ale w którym miejscu napisałem ze Ty nie słyszałeś różnicy? Powiedziałem tylko ze Ty masz swoje zdanie a ja swoje i tyle więc proszę nie mów mi ze coś powiedziałem skoro tego nie zrobiłem.

rafal149135
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: rafal149135 » 11 mar 2013, 16:46

Stas1989 pisze:
rafal149135 pisze:
Stas1989 pisze: Chodziło mi o podstawowy model alpine vs. podstawowy model pioneer bo wg mnie jest różnica w dÂźwięku a jeśli kolega uważa inaczej to trudno :p :)
Wybacz ale w którym miejscu napisałem ze Ty nie słyszałeś różnicy? Powiedziałem tylko ze Ty masz swoje zdanie a ja swoje i tyle więc proszę nie mów mi ze coś powiedziałem skoro tego nie zrobiłem.
Testowałeś oba radia piszesz i Alpine i Pioneera, w jakim/jakich autach i na jakim sprzęcie testowałeś te radia?

Awatar użytkownika
Stas1989
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Stas1989 » 11 mar 2013, 18:10

rafal149135 pisze:
Stas1989 pisze:
rafal149135 pisze: Co znaczy podstawowy? Chodzi ci o najtansze radia tak? Jeżeli tak to rozbierz Alpine i Pioneera... tanie radia różnią sie tylko wyglądem ew. opcjami ściemniania, loudnessem roznie sterowanym i takimi pierdołami, wszystkie tanie radia graja zupełnie tak samo - kiepsko
Testowałeś oba radia piszesz i Alpine i Pioneera, w jakim/jakich autach i na jakim sprzęcie testowałeś te radia?
Ciężko nazwać nazwać to testowaniem po prostu słuchałem w czasie jazdy swojej muzyki z pendrive-a i w moim audi muzyka była bardziej czystsza wg mnie nie było słychać "dudnienia" basu tak (może to przez ustawienia)...

rafal149135
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: rafal149135 » 11 mar 2013, 22:06

Stas1989 pisze:
rafal149135 pisze:
Stas1989 pisze: Wybacz ale w którym miejscu napisałem ze Ty nie słyszałeś różnicy? Powiedziałem tylko ze Ty masz swoje zdanie a ja swoje i tyle więc proszę nie mów mi ze coś powiedziałem skoro tego nie zrobiłem.
Ciężko nazwać nazwać to testowaniem po prostu słuchałem w czasie jazdy swojej muzyki z pendrive-a i w moim audi muzyka była bardziej czystsza wg mnie nie było słychać "dudnienia" basu tak (może to przez ustawienia)...
Czyli dwa rózne auta, dwa różne zestawy głosnikowe i porównujesz radia? Proszę cię opanuj się...:)

Awatar użytkownika
Stas1989
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Stas1989 » 13 mar 2013, 12:25

Oki skoro prosisz :p
Oki ale proponuje sprzeczkę bo to nie ma sensu tak naprawdę i kolego założył ten temat zęby się coś dowiedzieć a nie zęby czytać jak się sprzeczamy xD

kris_tras
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kris_tras » 13 mar 2013, 17:15

Oki panowie, dowiedziałem co chciałem, wy się trochę podrapaliście
;) wiec pora zamknąć temat
Dzięki za info

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja