[a6 c4]Ciekawe pomysły
[a6 c4]Ciekawe pomysły
Koledzy zwracam się do Was z potrzebą otóż mam wielką ochotę zrobić cosik z Moją C4,poprawić jej wygląd,ale nie wiem od czego zacząć .Może ma ktoś jakieś ciekawe pomysły jestem otwarty na każdy z nich.Narazie zrobiłem chromowane obódki wokół szyb i chromowane ramki pod tablice rejestracyjne,,,,a co dalej
Z góry podziękował, <mikołaj>
Ostatnio zmieniony 27 gru 2008, 22:39 przez opelos, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: [a6 c4]Ciekawe pomysły
Witam mógł byś zapodać kilka fotek jak ci wyszły te obwódki bo też chce takie zrobić w moim Awancieopelos pisze:Koledzy zwracam się do Was z potrzebą otóż mam wielką ochotę zrobić cosik z Moją C4,poprawić jej wygląd,ale nie wiem od czego zacząć .Może ma ktoś jakieś ciekawe pomysły jestem otwarty na każdy z nich.Narazie zrobiłem chromowane obódki wokół szyb i chromowane ramki pod tablice rejestracyjne,,,,a co dalej
-Możesz kupić listewki chromowane ale te na ranty i obkleić listwy grilla
-Wpier... ładne aluski
-Dobry zestaw audio ale raczej nie rzucający sie w oczy bo do tych samochodów to nie pasuje
-Chromowana listwa na tylnią klapę
-ÂŁadna końcówka wydechu
-zamontować xenonki
Czasem nie zakładaj artykułów z Agro Tuningu czuli np brewek
"Prędkość nie zabija, tylko szybkie jej wytracanie"
Co fakt to fakt A6 to nie "civic" - tego się nie obwiesza laminatem, to już wyższa półka więc polecam ładne (np. polerowane) fele, dodatkowo dorzucić troszkę elementów w chromie dobre audio (zdjąć kpl. zestaw bose np. z allegro) do tego ewentualne szyby "dymki" ale nie przysłowiową smołę. A uwieńczeniem polerka lakieru.
pozdrawiam
pozdrawiam
- Sylwek240
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Sylwek
- Rocznik: 1996
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
hmmm wg mnie to tak jak pisałeś
i chyba tyle, ewentualnie oświetlenie wew i zew zmienić, typu postojówki, może diodowe ? wew też ? hmm to jest moja propozycja
i co do systemu Bose to zgadza się, Xenonki to też fajna sprawa tak jak pisał Baksik, i jeszcze jakieś aluskiLimp_dick pisze:do tego ewentualne szyby "dymki" ale nie przysłowiową smołę

-
- Forum Audi A6 / A7
opelos, tak wyglądało moje C4 w chwili sprzedaży
a to zmiany jakie w niej poczyniłem przez 2 lata użytkowania:
- obniżyłem ją 60/40
- 17tki od C5 4.2quattro na lato
- kierunki clar na błotnikach
- obudowy lusterek in.pro
- wstawiłem bixenony
- przyciemniłem szybki folią w odcieniu butelkowej zieleni
- w środku wymieniłem fotele na recaro skórzane + boczki na drzwiach przy okazji
dołożyłem elektrykę tylnych szyb
- wstawiłem drewno żeby ożywić czarne wnętrze
- radio CD ALPINE
- wszystkie głośniki wymieniłem na HELIXy + Subwoofer ze wzmacniaczem w bagażniku
też Helixa
- CB na stałe wpasowane w półkę pod kierownicą
powodzenia w dopieszczaniu bryczki :mrgreen:
a to zmiany jakie w niej poczyniłem przez 2 lata użytkowania:
- obniżyłem ją 60/40
- 17tki od C5 4.2quattro na lato
- kierunki clar na błotnikach
- obudowy lusterek in.pro
- wstawiłem bixenony
- przyciemniłem szybki folią w odcieniu butelkowej zieleni

- w środku wymieniłem fotele na recaro skórzane + boczki na drzwiach przy okazji
dołożyłem elektrykę tylnych szyb
- wstawiłem drewno żeby ożywić czarne wnętrze

- radio CD ALPINE
- wszystkie głośniki wymieniłem na HELIXy + Subwoofer ze wzmacniaczem w bagażniku
też Helixa
- CB na stałe wpasowane w półkę pod kierownicą

powodzenia w dopieszczaniu bryczki :mrgreen:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2001
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Misiek-A6, wygląda całkiem przyzwoicie, spodobały mi się białe kierunki na nadkolach (też chyba sobie sprawię), ja u siebie obszyłem kiere nową skórą no i ta plastikowa nakładka na ręczny też leży do obszycia u kuśnierza
[ Dodano: 2009-01-06, 16:44 ]
Misiek-A6, powiedz coś więcej o tych kołach, bo podobają mi się jedne fele 17" ale mają ET 35 i nie wiem czy nie będzie obcierało, były posty na ten temat ale w sprawie C5 a nie C4
[ Dodano: 2009-01-06, 16:44 ]
Misiek-A6, powiedz coś więcej o tych kołach, bo podobają mi się jedne fele 17" ale mają ET 35 i nie wiem czy nie będzie obcierało, były posty na ten temat ale w sprawie C5 a nie C4
Pierwszy, gigantyczny forum Audi A6 w Polsce. Gratuluję! A6Klub.PL 

- dziq111
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
_Wojtek_, ÂŚliczną miałeś to C4 ale szkoda ze nie S
znaczki sie pojawiły ale takie detale jak szersze błotniki tylna blenda od s6 i nakładki na nadkola. wtedy byłaby super
opelos, tez pomyśl o obniżeniu fele 18" i zestylilizuj na S6 czyli nowy przedni zderzak błotniki
komplet znaczków:D tylna blęda od S6 dobra polerka i ewentualnie ciemne szyby. z zewnatrz nic wiecej
będzie wyglądać super
po zmianie błotników możesz jeszcze kolumny mcpresony założyć od S6 szerzej stoi.

opelos, tez pomyśl o obniżeniu fele 18" i zestylilizuj na S6 czyli nowy przedni zderzak błotniki

a8team.pl to też dobre.
Nie no panowie Super mieliscie wozy.Ja swoj woz tez chce delikatnie zrobic.Juz mam pomysl tylko nie wiem czy mi to wyjdzie w czerwonym kolorze
Jakies ladne alu z S6 takie jak ma _Wojtek_, ,obnize tak jak Misiek-A6 , wszystkie szybki przeciemnie tylko nie wiem jak to jest z policja czy sie nie dojeb.... .

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2001
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
dziq111, nie mów że CB zapobiega kontrolom drogowym
zbychu88, przyciemnić można ale delikatnie, musi być odpowiednia przepuszczalność światła, proponuję zapytać w stacji diagnostycznej jak to wygląda albo przyciemnić szyby w dobrej firmie, która da ci atest
zbychu88, przyciemnić można ale delikatnie, musi być odpowiednia przepuszczalność światła, proponuję zapytać w stacji diagnostycznej jak to wygląda albo przyciemnić szyby w dobrej firmie, która da ci atest
Pierwszy, gigantyczny forum Audi A6 w Polsce. Gratuluję! A6Klub.PL 

- dziq111
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
nie mówie żę zapobiega ale... wiedząc że stoi gdzieś patrol zawsze mozesz sprobowac go ominać ale napewno skoro bedziesz wiedział o tym na suszarke cię niechwyca. a jak wiadomo potem jak jest jakis upierdliwiec to szuka dziury w całym.
założe sie że 95 % przypadków kiedy doczepił sie ktoś do ciemnych szyb lub innych tuningowych nie dozwolnych przeróbek było podczas zatrzymania pojazdu za przekroczenie prędkości..... nie mam racji?
pozostałe 5 % gdy szukają jakiegoś auta skradzionego albo zupełny przypadek..
założe sie że 95 % przypadków kiedy doczepił sie ktoś do ciemnych szyb lub innych tuningowych nie dozwolnych przeróbek było podczas zatrzymania pojazdu za przekroczenie prędkości..... nie mam racji?
pozostałe 5 % gdy szukają jakiegoś auta skradzionego albo zupełny przypadek..
a8team.pl to też dobre.