MMI działa tylko na zapłonie
- ozi_dafit
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Moje auto: A6 C4
MMI działa tylko na zapłonie
Witam
Jak w temacie, mój znajomy ma Q7 z MMI 2g i moze on uruchomic MMI tylko wtedy gdy załaczony jest zapłon w zwiazku z czym stojac na parkingu nie dziala radio itd, trzeba albo wlaczyc zaplon albo odpalic. Tak ma odkad kupil auto od poprzedniego wlasciciela.
Ktos ma wiedze w jaki sposob to przestawic? Przegladalem zielone menu ale nie wpadlem na taka opcje a nie chce wszystkiego przestawiac bo moze ktos mi podpowie konkretna odpwoiedz..
pozdrawiam
Jak w temacie, mój znajomy ma Q7 z MMI 2g i moze on uruchomic MMI tylko wtedy gdy załaczony jest zapłon w zwiazku z czym stojac na parkingu nie dziala radio itd, trzeba albo wlaczyc zaplon albo odpalic. Tak ma odkad kupil auto od poprzedniego wlasciciela.
Ktos ma wiedze w jaki sposob to przestawic? Przegladalem zielone menu ale nie wpadlem na taka opcje a nie chce wszystkiego przestawiac bo moze ktos mi podpowie konkretna odpwoiedz..
pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- ozi_dafit
- Forum Audi A6 / A7
to nie to,
tryb transportowy jest wylaczony..

-------------------------------------------------
410PS @780Nm
Front brake: 390x34 DBA full floating rotor with 6pot caliper
Rear brake: 356x22 full foating rotor
Active Sound Gateway Wifi
Active Suspension Control Wifi
410PS @780Nm
Front brake: 390x34 DBA full floating rotor with 6pot caliper
Rear brake: 356x22 full foating rotor
Active Sound Gateway Wifi
Active Suspension Control Wifi
- ozi_dafit
- Forum Audi A6 / A7
dopiero wczoraj mialem mozliwosc sprawdzenia tego wszystkiego..
wiec tak, tryb transportowy jest wyłączony. Jesli chodzi o zielone menu to wszedzie tam gdzie ustawia się jakieś wartości czasowe to wszystko jest na wiecej niż 0. Więc nadal problem pozostał.
Dodam tylko ze np sluchajac radia na zaplonie/odpalonym aucie jesli np wejde w CAR a potem cofne zaplon kluczykiem to standardowo ekran nie gasnie tylko nadal moge poruszac sie po menu ale radio sie wylacza.
Ktos ma moze jeszcze jakies pomysly?
pozdrawiam
wiec tak, tryb transportowy jest wyłączony. Jesli chodzi o zielone menu to wszedzie tam gdzie ustawia się jakieś wartości czasowe to wszystko jest na wiecej niż 0. Więc nadal problem pozostał.
Dodam tylko ze np sluchajac radia na zaplonie/odpalonym aucie jesli np wejde w CAR a potem cofne zaplon kluczykiem to standardowo ekran nie gasnie tylko nadal moge poruszac sie po menu ale radio sie wylacza.
Ktos ma moze jeszcze jakies pomysly?
pozdrawiam
- darel
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Darek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TDI 272KM
Dziwne
U mnie jest tak, że nawet przy wyciągniętym kluczyku jak nacisnę pokrętło od głośności (tak jak w przypadku włączenia wyciszenia dźwięku) MMI staruje i radio się włącza. Mówię o tym pokrętle koło przycisku RADIO a nie o tym na kierownicy. Nie wiem czy tak jest domyślnie czy ktoś coś przestawiał ale tak to działa u mnie.

- ozi_dafit
- Forum Audi A6 / A7
Jest w tym aucie dvd nieoryginalne i pewnie jest jakies takie urzadzonko jak mowisz, sprawdze to podłączenie ale wtedy nie byloby chyba takiej sytuacji ze sluchając radia na odpalonym aucie gdy np wcisniemy "car" a potem cofniemy zapłon to radio gaśne ale na wyswietlacz caly czas działa i normalnie mozna sie poruszac po menu tylko gasłoby wszystko a tak to dopiero jak wyciagne kluczyk to wszystko gaśnie...
- UneeK
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Hymm... rozwiązań może być wiele. Zależy jak zasilany jest konwerter AUX-MOST (czyli urządzonko)? Zrzuć schowek, sprawdź okablowanie - będziesz wiedział na czym stoisz.ozi_dafit pisze:Jest w tym aucie dvd nieoryginalne i pewnie jest jakies takie urzadzonko jak mowisz, sprawdze to podłączenie ale wtedy nie byloby chyba takiej sytuacji ze sluchając radia na odpalonym aucie gdy np wcisniemy "car" a potem cofniemy zapłon to radio gaśne ale na wyswietlacz caly czas działa i normalnie mozna sie poruszac po menu tylko gasłoby wszystko a tak to dopiero jak wyciagne kluczyk to wszystko gaśnie...