Witam.
Rano odpalilem silnik bez wiekszych problemow wszystko bylo w porzadku. Zostawilem auto na 30 min i pojawil sie problem. Na poczatku moj benzyniak chodzil jak stary diesel. Przy dodaniu gazu pojawil sie swist jakby wentylator albo nie szczelna turbina. Wylaczylem samochod i podlaczylem vcds i pojawily sie bledy 16514 i 17746. Skasowalem je myslac ze to moze pomoze. Lecz teraz silnik wogole nie chce odpalic. Czego moze byc to wina ?
[ ALF 2.4 165 KM] Problem z silnikiem A6 C5 2,4
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
-
- Forum Audi A6 / A7
Problemow ciag dalszy. Winny byl nie sprawny czujnik polozenia wałka rozrzadu. Po wymianie cos dzwonilo nadal w silniku. Mechanik rozebral 2 glowice, powymienial lancuchy od walkow i uszczelki. W glowicy od pasażera wymienił też wariator, ponieważ ślizg był złamany. Wszystko zostalo ustawione (rozrzad), co wiecej samochod "strzela", nie ma mocy, chodzi jak "traktor". Efekt oczywiscie na benzynie. Czy moze byc to winna zle ustawionego rozrzadu lub kabla wysokiego napiecia ? Mechanik stawia, ze wina lezy w krzywych zaworach, poniewaz jezdzilem na zle zlozonym rozrzadzie. Czy mozna sprawdzic vagiem czy dobrze zostal zlozony rozrzad ? jak tak to podeslijcie linka bo niewiem co mam robic juz
-
- Forum Audi A6 / A7
Grupy bloków pomiarowych związanych z rozrządem
http://www.ross-tech.com/vag-com/m_blocks/090-098.html