Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Zimna ścieżka czy samochód? (Blaupunkt) ?

Car Audio
ODPOWIEDZ
Theo van Zupper
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] Zimna ścieżka czy samochód? (Blaupunkt) ?

Post autor: Theo van Zupper » 08 mar 2013, 03:41

Witam!
W związku z dresiarsko rachitycznym wyglądem radia w samochodzie podjąłem wyzwanie i zakupiłem nowe radio Blaupunkt Melbourne 120. Radio doskonale wyglądem komponuje się do tablicy rozdzielczej i kolorem przycisków oraz ich podświetleniem. Nie spodziewałem się Bóg wie czego po radiu za 220 pln, ale poczucie estetyki wzięło górę. Wszystko było ok do czasu kiedy nie zrobiło się zimno. Im zimniej tym "zaskok" radia trwa zdecydowanie dłużej nawet do 3 minut (przy -15 stopniach). Pomyślałem sobie, że radio jest uszkodzone i ma tzw "ziemną ścieżkę" czyli minimalny brak styku na jednej ze ścieżek mający właśnie ten objaw. Radio wymieniłem na nowe ten sam model ale od innego sprzedawcy i zamontowałem. Z przerażeniem stwierdzam, że problem powraca. Dziś o poranku było około 2 stopni i czekałem minutę aż radio zaskoczy. Czy ktoś ma jakiś pomysł na tę dolegliwość? Nie mam punktu odniesienia jak było wcześniej bo samochód kupiłem latem kiedy wszystko działało ok i od razu.
Pozdrawiam
Theo van Zupper

crashmax
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: crashmax » 08 mar 2013, 08:26

u mnie na concert plus oryginale, też tak przy mrozach jest ze załącza się dopiero po jakimś czasie jak się trochę temp podniesie w aucie :)

<okok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja