[A6 C5] upalona kostka w klimatroniku
-
614mati614
- Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] upalona kostka w klimatroniku
Witam dzisiaj chciałem zająć się czujnikiem od temperatury zewnętrznej bo czasami wyświetla mi się na fisie a czasami nie i zauważyłem w panelu klimatronika upaloną kostkę
chciałbym żebyście powiedzieli mi od czego ona jest i co mogło to spowodować na zdjeciu wyglądają jak 2 brązowe kable ale sa to fioletowo-biały i żółto-biały. I jeszcze jedno pytanie gdzie idą kable od czujnika temperatury zewnętrznej z pod maski do
Bo chciałbym sprawdzić czy nie jest gdzieś uszkodzony kabel.Dzięki
![Obrazek]()
![Obrazek]()
- kot919
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: [A6 C5] upalona kostka w klimatroniku
Te przewody odpowiedają za ogrzewanie tylnej szyby złącze wysokoprądowe. Możliwe że wystąpił 'niepewny' styk (luźne połączenie) przez co na złączu wydzieliła się duża temperatura614mati614 pisze:Witam dzisiaj chciałem zająć się czujnikiem od temperatury zewnętrznej bo czasami wyświetla mi się na fisie a czasami nie i zauważyłem w panelu klimatronika upaloną kostkęchciałbym żebyście powiedzieli mi od czego ona jest i co mogło to spowodować na zdjeciu wyglądają jak 2 brązowe kable ale sa to fioletowo-biały i żółto-biały.
Którędy idą przewody to nie mam pojęcia.614mati614 pisze: I jeszcze jedno pytanie gdzie idą kable od czujnika temperatury zewnętrznej z pod maski doBo chciałbym sprawdzić czy nie jest gdzieś uszkodzony kabel.Dzięki
Wydaje mi się że ten czujnik jest podłaczony bezpośrednio pod licznik. Tu masz post z rozpiską złącz licznika
http://forums.audiworld.com/showthread.php?t=2798354
-
614mati614
- Forum Audi A6 / A7