[ A6 C5] Podłączanie nieoryginalnego radia.. Help
[ A6 C5] Podłączanie nieoryginalnego radia.. Help
Witam.
Jestem laikiem jeżeli chodzi o elektryke i podłączene radia.
Kupiłem radio podłączyłem pod standardowe kości ale działa tylko przód. Wiem że są jakieś przelotki ale widzę iż w kablach było mieszane bo są izolowane ręcznie kable dlatego tez pytanie do Was. Jak podłączyć aby grały wszystkie głosniki? czy pomoże przelotka? czy muszę coś przerabiać? nie trzyma mi również pamięć w radiu i po zgaszeniu auta musze ustawiać wszystko jeszcze raz.
Dzięki z góry za pomoc. Załączam Fotki okablowania!
Uploaded with ImageShack.us
Jestem laikiem jeżeli chodzi o elektryke i podłączene radia.
Kupiłem radio podłączyłem pod standardowe kości ale działa tylko przód. Wiem że są jakieś przelotki ale widzę iż w kablach było mieszane bo są izolowane ręcznie kable dlatego tez pytanie do Was. Jak podłączyć aby grały wszystkie głosniki? czy pomoże przelotka? czy muszę coś przerabiać? nie trzyma mi również pamięć w radiu i po zgaszeniu auta musze ustawiać wszystko jeszcze raz.
Dzięki z góry za pomoc. Załączam Fotki okablowania!
-
- Forum Audi A6 / A7
- Bartek_Brzeg
- Forum Audi A6 / A7
Witam, podepnę się pod temat. Mianowicie mam radio Kenwood jakieś tam (zwykłe radio, CD, USB) z poprzedniego auta. Chciałbym je zamontować póki co zamiast Audi Concert I (kaseciaka) bo drażni mnie słuchanie tylko radia. Chciałem kupić emulator zmieniarki ale narazie brak kasy a radio jest. Ale mam system BOSE razem z subem w bagaju. I teraz moje pytanie, jak to wszystko podłączyć, żeby razem z subem ładnie grało (o ile się da) i czy będę mógł póÂźniej wrócić do ori concert I jak już wpadnie kasa na emulator?
-
- Forum Audi A6 / A7
Uważaj tylko bo są dra rodzaje adapterów do systemu Bose: przód+tył+Sub i tył+sub, musisz wiedzieć który kupić. Nie wiem jeszcze czym się różni jeden od drugiego w praktyce i jak rozpoznać który jest do danego systemu. Będziesz mógł bez problemu powrócić do poprzedniej konfiguracji, wystarczy ze wypniesz adapter i wmontujesz oryginalne radio. Musisz również wiedzieć czy potrzebny Ci będzie separator antenowy jeśli chcesz od czasu do czasu radia posłuchać
- Bartek_Brzeg
- Forum Audi A6 / A7
Poszperałem trochę po allegro i u jednego sprzedawcy znalazłem takie zestwy
http://allegro.pl/audi-a2-a3-a4-a6-sepa ... 97133.html
ma ich od cholery, wygląda jak takie same aukcje tylko inaczej nazwane. Ale mniejsza o to. Myślicie, że takie coś by mnie zbawiało? Nawet jest separator antenowy w tych zestawach.
http://allegro.pl/audi-a2-a3-a4-a6-sepa ... 97133.html
ma ich od cholery, wygląda jak takie same aukcje tylko inaczej nazwane. Ale mniejsza o to. Myślicie, że takie coś by mnie zbawiało? Nawet jest separator antenowy w tych zestawach.