Witam,
czy w moim autku była zmianiarka ? To główne pytanie.
Posiadam radio concert I z wyjściem na zmieniarkę.
Posiadam zestaw audio z subem i schowkami w bagażniku.
Po lewej stronie mam uchwyt tak jak by do zmieniarki u góry są 2 gumowe paski do umieszczenia tam chyba podnośnika auta. Uchwyt nie posiada spodu tak jak niektóre uchwyty do zmienia rek z allegro. Niby jest ale jakiś taki dziwny ten uchwyt.
Jako, że planuje kupić zmieniarkę i myśląc, że poprzedni właściciel ją wymontował wyjąłem radio by sprawdzić czy kabel też zabrał ponieważ kabla w bagażniku też nie widziałem.
Po wyjęciu radia ujrzałem dużą wtyczkę nie mini iso bez kabla na zmieniarkę za to zajmującą miejsce zmieniarki.
Teraz sam nie wiem co myśleć, czy przejściówka na mini iso była dawana w standardzie jak auto wyjeżdżało z salonu ?
Bo bez tego nie podłącze zmieniarki wtyczka jest duża i jest jednością, Brak pinów do zmieniarki i kabla więc tak jak by jej w aucie nie było. Jednak uchwyt chyba jest jeśli to uchyt do zmieniarki, a nie do lewarka ?
Pozostały sprzęt audio też sugerował mi, że zmieniarka powinna być sub, radio concert nie chorus ?
Czy da się to jakoś sprawdzić, czy auto posiadało kiedyś zmieniarkę ?
[A6 C5 Avant] Czy była u mnie zmianiarka?
-
- Forum Audi A6 / A7
- dio
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
za "4 dychy" to chyba sam magazynek do zmieniarki kupisz. Do tego trzeba jeszcze doliczyć kabel. A z montażem fakt, filozofii nie ma, tylko trzeba mieć zdolności manualne przy wyciąganiu pinów z wtyczki, żeby jeszcze nadawały się do użytku.
Ostatnio zmieniony 28 sie 2013, 01:23 przez dio, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
wlepkę masz w aucie... albo we wnęce na koło zapasowe albo pod tylną kanapą.
taka sama musi być w książce serwisowej.
a6-c5-wlepka-z-bagaznika-jakie-mam-wypo ... t10132.htm
taka sama musi być w książce serwisowej.
a6-c5-wlepka-z-bagaznika-jakie-mam-wypo ... t10132.htm
Hiszpania jest piękna....szkoda że tak daleko
Dziękuje wszystkim za odpowiedÂź.
Wszystko już wiem i co potrzeba kupiłem.
Zmieniarki w aucie z wlepki wynika, że nie było jak i cała reszta również na to wskazuje: czarna wtyczka bez pinów, brak kabla i uchwyt pod zmieniarkę w którym brak otworów do przykręcenia zmieniarki. Zostanie Mi pewnie jeszcze wymiana tego uchwytu bo nie ma tam za bardzo jak jej zamocować nawet po wywierceniu otworów.
Jak myślicie do czasu kupna uchwytu mogę owinąć zmieniarkę w ręcznik i włożyć ją do tego schowka co w nim powinna być zamocowana ? nie przegrzeje się zawinięta?
Wszystko już wiem i co potrzeba kupiłem.
Zmieniarki w aucie z wlepki wynika, że nie było jak i cała reszta również na to wskazuje: czarna wtyczka bez pinów, brak kabla i uchwyt pod zmieniarkę w którym brak otworów do przykręcenia zmieniarki. Zostanie Mi pewnie jeszcze wymiana tego uchwytu bo nie ma tam za bardzo jak jej zamocować nawet po wywierceniu otworów.
Jak myślicie do czasu kupna uchwytu mogę owinąć zmieniarkę w ręcznik i włożyć ją do tego schowka co w nim powinna być zamocowana ? nie przegrzeje się zawinięta?