[A6 C6 Avant] Ile kluczyków w komplecie? [MMI 3G High] prośb
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C6 Avant] Ile kluczyków w komplecie? [MMI 3G High] prośb
Witam, 4 dni temu zakupiłem A6 C6 2009r.. Niestety importer okazał się sporym krętaczem i oszukał mnie (niestety skutecznie) na wyposażeniu auta oraz na opłacie recyklingowej.
Dziś, czytając manual, odkryłem możliwość sprawdzenia ile kluczyków jest "zarejestrowanych" do mojego auta. Przy włączonym silniku (podczas postoju) po wciśnięciu "CHECK" pojawia mi się informacja, 3/3 , czyli jak rozumiem, są 3 kluczyki aktywne.
Przy zakupie otrzymałem 2 komplety - oraz plastkikowy wzornik z kodami (ale zakładam, że to nie jest owy trzeci kluczyk?). A zatem mam 2 pytania, ile fabrycznie kompletów kluczyków dostaje się do auta?
A drugie, jak najsensowniej wyrejestrować ewentualny trzeci kluczyk? ASO? A może uda się.. taniej?
Z góry dziękuję za pomoc, będę jej pewnie jeszcze sporo potrzebował na tym forum w związku z próbami dochodzenia na drodze prawnej od sprzedawcy tego i owego (jest przedsiębiorcą więc mu nie przepuszczę "zawodowego" oszukiwania ludzi)
Dziś, czytając manual, odkryłem możliwość sprawdzenia ile kluczyków jest "zarejestrowanych" do mojego auta. Przy włączonym silniku (podczas postoju) po wciśnięciu "CHECK" pojawia mi się informacja, 3/3 , czyli jak rozumiem, są 3 kluczyki aktywne.
Przy zakupie otrzymałem 2 komplety - oraz plastkikowy wzornik z kodami (ale zakładam, że to nie jest owy trzeci kluczyk?). A zatem mam 2 pytania, ile fabrycznie kompletów kluczyków dostaje się do auta?
A drugie, jak najsensowniej wyrejestrować ewentualny trzeci kluczyk? ASO? A może uda się.. taniej?
Z góry dziękuję za pomoc, będę jej pewnie jeszcze sporo potrzebował na tym forum w związku z próbami dochodzenia na drodze prawnej od sprzedawcy tego i owego (jest przedsiębiorcą więc mu nie przepuszczę "zawodowego" oszukiwania ludzi)
Ostatnio zmieniony 04 mar 2013, 18:57 przez szymonl, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
Dziękuję, trochę mnie to uspokaja, a jednocześnie martwi - to istnienie trzeciego kluczyka. Czy mogę prosić kogoś o potwierdzenie wskazania 2/2 jako prawidłowego? Bo nie rozumiem dlaczego 3/3 ma być ok.. Chyba, że ten plastikowy jest liczony..0x4B25A pisze:Oryginalnie są właśnie 2 klucze z pilotami, jeden plastikowy i zawieszka z kodami...
P.S. W jaki sposób sprawdzasz ilość przypisanych kluczy? Gdzie jest ten przycisk 'check'... bo chyba nie chodzi Ci o ten na konsoli?
ad. ps. Tak, dokładnie ten, na lewo od MMI. Z tego co pamiętam, to spełnia on 3 funkcje (albo 2 )
1. przy wyciągniętym kluczyku - pokazuje przebieg i godzinę
2. przy włączonej stacyjce - tu właśnie nie pamiętam, może tu jest to co w punkcie 3.
3. przy uruchomionym silniku ale przy stojącym wozie - na liczniku przebiegu pokazuje informacje o kluczykach, np. 3/3 oraz na wyświetlaczu pomiędzy zegarami przelatuje przez wszystkie ikonki alarmowe i cośtam sobie sprawdza.
Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
nie martwiłbym się, gdyby sprzedawca okazał się uczciwy.. a, że jego słowo okazało się nic nie warte to tak jakoś lampa ostrzegawcza mi się włączyła.KL4K50N pisze:U mnie również nic się nie pokazuje. Posiadam MMI 2G + licznik z polifta z 2010r. Co do kluczyków, również mam dwa scyzoryki,jeden plastikowy serwisowy oraz jakiś plastkiowy pasek z jakimś kodem. Także nie masz co się martwić, masz odpowiednią ilość kluczy
Dziwne, że nikt z Was nie ma tej informacji na liczniku przebiegu (ten wewnątrz zegara prędkościomierza)..
Dzięki i tak, pozdrawiam