Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] Otwieranie bagażnika centralnym

Elektryka
lol72
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Włodzimierz
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0 TDI
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: lol72 » 28 lut 2013, 19:35

Stas1989 pisze:
lol72 pisze:A kabelki do siłownika w klapie całe? Może mają problemy z ciągłością? np. złamane pomiędzy klapą a nadwoziem i nie ma możliwości zadziałania.
Szczerze mówiąc nie przyglądałem się bo sadziłem ze skoro przez zamkniecie klapy bagażnika z kluczyka mogę zamykać cały samochód to raczej kable powinny być cale....
Przewody "wykonawcze"do silniczka centralnego zamka z centralki, a nie sygnał sterujący z wkładki to inne kabelki. Na wykonawcze "+" "-" przychodzi jak centralka poda napięcie np. przekręcisz kluczyk w lewych drzwiach lub naciśniesz przycisk pilota, a przekręcając kluczyk w klapie bagażnika łączysz styki i używasz innych kabelków.

Twierdzisz że...
Stas1989 pisze:Aha jeszcze dodać muszę ze jak otwieram auto z pilota lub przez drzwi kierowcy to nie słychać żeby bagażnik reagował.

Czyli albo silnik siłownika zepsuty, albo przerwa na kablach (jak wyżej pisałem), co innego jak było by go słychać że działa.
Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia... 298kM 600Nm quattro

Awatar użytkownika
Stas1989
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Stas1989 » 28 lut 2013, 21:13

lol72 pisze:
Stas1989 pisze:
lol72 pisze:A kabelki do siłownika w klapie całe? Może mają problemy z ciągłością? np. złamane pomiędzy klapą a nadwoziem i nie ma możliwości zadziałania.
Szczerze mówiąc nie przyglądałem się bo sadziłem ze skoro przez zamkniecie klapy bagażnika z kluczyka mogę zamykać cały samochód to raczej kable powinny być cale....
Przewody "wykonawcze"do silniczka centralnego zamka z centralki, a nie sygnał sterujący z wkładki to inne kabelki. Na wykonawcze "+" "-" przychodzi jak centralka poda napięcie np. przekręcisz kluczyk w lewych drzwiach lub naciśniesz przycisk pilota, a przekręcając kluczyk w klapie bagażnika łączysz styki i używasz innych kabelków.

Twierdzisz że...
Stas1989 pisze:Aha jeszcze dodać muszę ze jak otwieram auto z pilota lub przez drzwi kierowcy to nie słychać żeby bagażnik reagował.

Czyli albo silnik siłownika zepsuty, albo przerwa na kablach (jak wyżej pisałem), co innego jak było by go słychać że działa.
Oki wielkie dzięki za info tylko jeszcze jak byś kolego mógł powiedzieć mniej więcej które to są te kabelki "wykonawcze"?

lol72
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Włodzimierz
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0 TDI
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: lol72 » 02 mar 2013, 17:33

Te podłączone do siłownika centralnego zamka. Obrazek
Tu nawet kolory widać.
Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia... 298kM 600Nm quattro

Awatar użytkownika
Stas1989
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Stas1989 » 02 mar 2013, 23:09

Ok wielkie dzięki będę kombinował mam nadzieje ze coś z tego wyjdzie :)

[ Dodano: 2013-04-23, 17:38 ]
Witam.
W końcu zajrzałem dzisiaj do klapy bagażnika i sprawdziłem ze ten siłownik jest dobry (rozbratlem biały siłownik i tam jest taki silniczek który porusza wysuwający się sworzeń i ten silnik jest sprawny pracował po podłączeniu prądu) ale z prądem jest gorzej tzn pokazuje mi na mierniki około 10V przy otwieraniu a przy zamykaniu trochę ponad 5V. Coś mi mówi ze to nie jest normalne...

Zrobiłem fotki tego mojego mechanizmu i wygląda to tak
Obrazek Obrazek

A jeszcze mam pytanie. W całym tym moim mechanizmie jest jedno wejście do którego nic nie jest podłączone czy to normalne? A mam kluczyk na 2 przyciski
Obrazek

PS. Czegoś takiego jak na zdjęciu kolegi wyżej nie mam...

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja