Zawieszenie pneumatyczne problem
Zawieszenie pneumatyczne problem
Witam, 2 tygodnie temu stałem sie posiadaczem audi a6c6 sprowadziłem z niemiec,szczerze to niewiele wiem o tym samochodzie, wszysko dla mnie jest tam nowscia,mam chyba problem z zawieszeniem jak kpywalem samochod wszystkie tryby działały mozna bylo zmieniac w trakcie jazdyy, jakies 3 dni temu zauważyłem ze nie moge wybrać trybu ,,dynamic'' jest na szaro, tryb lift tez sie zmiania na szary jesli jade wiecej jak 50km/h, takze wtedy mam do wyboru tylko comfort i auto, Czy ktoś wie dlaczego tak sie dzieje ?
Ostatnio zmieniony 25 lut 2013, 18:32 przez sebagzg, łącznie zmieniany 1 raz.
sebol
Re: Zawieszenie pneumatyczna problem
Z tego co wiem, zawieszenie dostosowuje się do prędkości.sebagzg pisze:Witam, 2 tygodnie temu stałem sie posiadaczem audi a6c6 sprowadziłem z niemiec,szczerze to niewiele wiem o tym samochodzie, wszysko dla mnie jest tam nowscia,mam chyba problem z zawieszeniem jak kpywalem samochod wszystkie tryby działały mozna bylo zmieniac w trakcie jazdyy, jakies 3 dni temu zauważyłem ze nie moge wybrać trybu ,,dynamic'' jest na szaro, tryb lift tez sie zmiania na szary jesli jade wiecej jak 50km/h, takze wtedy mam do wyboru tylko comfort i auto, Czy ktoś wie dlaczego tak sie dzieje ?
W trybie auto domyślnie jest ustawienie na komfortowe. Jeżeli przekroczysz 120 km/h na to po około minucie obniży się na dynamic. Jeżeli potem zwolnisz do niższej prędkości to się podniesie.
W trybie podnośnika/lift po przekroczeniu chyba 70km/h automatycznie się obniży.
Gdyby nie to,że dynamic jest na szaro, powiedziałbym, że jest O.K.
Myslę, że możesz mieć problem z nieszczelnością instalacji. W gorszym przypadku problem z kompresorem.
Dzieki za zainteresowanie, problem juz rozwiazany, przypadkowo włączylem tryb ,,towning'' opcje ciągnika i funkcja dymamic byla na szaro, teraz juz wszystko jest ok
dziki za pomoc Pozdrawiam
[ Dodano: 2013-02-26, 00:54 ]
A jeszcze dodam pytanko, na stacji diagnostycznej jaki tryb mieć najlepiej wlaczony ?

A jeszcze dodam pytanko, na stacji diagnostycznej jaki tryb mieć najlepiej wlaczony ?
sebol
No to cieszę się twoim szczęściemsebagzg pisze:Dzieki za zainteresowanie, problem juz rozwiazany, przypadkowo włączylem tryb ,,towning'' opcje ciągnika i funkcja dymamic byla na szaro, teraz juz wszystko jest okdziki za pomoc Pozdrawiam

Na stacji to raczej nie ma różnicy jaki będziesz miał tryb. Nigdy się nad tym nie zastanawiałem i zawsze miałem auto/komfort.