[C5 2.4]Problem z odpaleniem
- daniel508
- Forum Audi A6 / A7
[C5 2.4]Problem z odpaleniem
Mam taki mały problem. Problem polega na tym że nie chce mi samochód odpalic jak jest rozgrzany, tzn. jak już złapie temperaturę około 90 stopni i go zgaszę i chcę go ponownie odpalić to on nie chce i muszę pokręcic z 5 sekund rozrusznikiem i nadal nic zawsze udaje się dopiero za drugi razem ale wtedy ledwo wchodzi na obroty ale jak go przegazuje to jest juz okej. Jak ktos ma jakiś pomysł to proszę o uwagi. Z góry dzieki.
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2008, 15:17 przez daniel508, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mi hał
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Cześć. Wiem, że temat stary, a autor już dawno poradził sobie z problemem, ale jako, że odpowiedź dotyczy czujnika położenia wału to i ja napiszę.
Miałem ( a okaże się czy już nie mam w to lato) problemy z odpalaniem samochodu w duże upały, jak auto stało na słońcu.
Sterownik łapie błąd czujnika położenia wału dopiero po 6 sekundach kręcenia rozrusznikiem!
Ja wymieniłem czujnik na EPS a wcześniej już był nieoryginalny FAE.
Wymieniłem w zeszłe lato opisywany czujnik. Przez całą zimę nie miałem ani razu przypadku, aby auto nie chciało odpalić. Czekam na upały...
Miałem ( a okaże się czy już nie mam w to lato) problemy z odpalaniem samochodu w duże upały, jak auto stało na słońcu.
Sterownik łapie błąd czujnika położenia wału dopiero po 6 sekundach kręcenia rozrusznikiem!
Ja wymieniłem czujnik na EPS a wcześniej już był nieoryginalny FAE.
Wymieniłem w zeszłe lato opisywany czujnik. Przez całą zimę nie miałem ani razu przypadku, aby auto nie chciało odpalić. Czekam na upały...
A6 C5 2,4 v6, Peugeot 508 i powrót do Audi a6 c7:)
- manieksoma
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mi hał
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel