Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[S6 C6] Problem z Fiscube

Car Audio
ODPOWIEDZ
marcin968
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[S6 C6] Problem z Fiscube

Post autor: marcin968 » 24 lut 2013, 17:05

Mój Fiscube działał normalnie przez miesiąc a potem zaczęły sie problemy a mianowicie Bardzo często/kilka razy dziennie/muszę go rozłączać i podłaczać ponownie ponieważ wygląda jakby go wogóle nie było.Restart MMI nie pomaga.Klikam TV i w ogóle nie ma żródła TV dopiero po odłączeniu prądu i podłączeniu kostki ponownie wszystko jest Ok ale tylko do nastepnego wyłączenia samochodu.Raz jest dobrze jak odpale samochód a 10 razy w ogóle go nie widzi.System nie wygląda stabilnie bo bardzo często się zacina.Zadzwonilem do sprzedawcy do Niemiec /Media-Cartec /i powiedział mi że musi sie ze swoim importerem skontaktować i tak już czekam 3 tydzień.Wysłałęm jeszcze email do Kufteca opisałem mój problem i poprosiłem żeby mi wpierw wysłali nowy soft bo na stronie sprzedają z softem 1.26 a ja mam 1.23.Odpisali żebym im podał soft i czekam już 2 tydzień.Na żadne ponaglenie nie odpowiadają.Ma ktoś z was Fiscuba i czy jest zadowolony bo dla mnie to na dzisiaj 400euro wyrzucone w błoto

krzycho2626
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Rocznik: 2007
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: krzycho2626 » 24 lut 2013, 19:58

Mialem kupowac do testow ale widze ze to ladne g..no. Z tego co wiem to ktos sprzedaje na ebay.uk moze ten sprzedawca udzieli Ci rad co z tym zrobic dalej.
Pierwszy, najlepszy forum Audi A6 w Polsce - A6Klub.PL ! :)

marcin968
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: marcin968 » 24 lut 2013, 20:00

Kuftec jest chyba glownym sprzedawca ale wsparcia nie ma zadnego,z plikami video totalna masakra,konwertuje je do formatow jakie obsluguje a czyta se jak chce ale w wiekszosci za kazdym razem zwiecha

krzycho2626
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: krzycho2626 » 24 lut 2013, 20:45

Czytalem o tym na audi forum US i kolega mial problem w q7 bo byl maly format obrazu. Fiscube wykrecilo sie ze to wina softu, moze czytales!

marcin968
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: marcin968 » 24 lut 2013, 20:52

Jestem tylko ciekaw czy ktos ma Fiscuba i wszystko działa jak nalezy.Format obrazu zalezy czym sie konwertuje i jak ustawisz ustawienia.Ja używałem 10 różnych programów do konwertowania i pomimo ze konwertowałem to takich formatów jak trzeba praktycznie zawsze zacinał sie i sam resetował.Krzycho to ty mi podsunąłęś temat z Fiscube bo pytałem o Densiona,oby dali nowego softa i zobaczymy,w tygodniu do nich zadzwonie bo eamailowo totalna zlewka...

krzycho2626
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: krzycho2626 » 24 lut 2013, 21:01

Czekam na info co z tego wyszlo

marcin968
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: marcin968 » 05 kwie 2014, 19:24

Zadzwoniłem do nich i mi powiedzieli że muszę wysłać do nich Fiscube żeby zrobili update.Stwierdziłem że jest to głupie rozwiazanie bo w opcjach jest funkcja update wystarczy włożyć pendrive z softem i po robocie.Mieszkam w Norwegi i muszę robić wysyłke do Niemiec lecz ich to nie interesuje bo nie mogą mi dać nowego softu tylko muszą to sami zrobić.Wszystko żeby ludziom utrudnić zycie....

[ Dodano: 2013-03-19, 20:39 ]
Czekam 4 tydzień i zero odpowiedzi na emaile i dodzwonić się tam mi jeszcze się nie udało.Odpowiedzieli mi po prawie miesiące że nic ode mnie nie otrzymali.Wchodzę na nr paczki i pisze że dostarczono po dwóch dniach od momentu wysyłki i pisze nawet kto odebrał.Odpisałem im i znowu echo.Nie wiem już co mam robić.Jedyne co mogę zrobić to ostrzegam was przed tym bublem

[ Dodano: 2013-04-27, 16:07 ]
Fiscube wrocił po aktualizacji softu po 6 tygodniach!!!Działa troszkę lepiej ale nie tak jak powinno-dalej potrafi się zwiesić przy plikach video.Jedyne do czego się nadaje to do plików audio,video porażka totalna.Po tylu przygodach myślę że skupiłbym się tylko na plikach audio i poszedłbym w AMI albo Densiona

[ Dodano: 2014-04-05, 19:24 ]
Minęło 1,5 od montażu Fiscuba i serdecznie go odradzam ze względu na wsparcie ze strony Kufatec.Na stronie napisali że sprzęt jest nowością i do poprawnego działania urządzenia potrzebna jest instalacja najnowszego softu.Problem polega na tym że zamiast udostępnić najnowsze softy na stronie za free to chcą 29 euro.Chce już zapłacić za upgrade ale kolejna wtopa-trzeba wysłać urządzenie do Niemiec .Przecież wystarczy włożyć pendriwe z softem i w menu wcisnąć aktualizacje.Nie rozumiem jak można wypuścić na rynek niedopracowany firmware i za każdą aktualizacje trzeba płacić.Posiadaczy fiscuba o ile tacy są proszę o wrażenia z korzystania z tego urządzenia

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja