Wcale nie tak drogo... polecam p. Dominika... powiedział bym... że bardzo tanioKL4K50N pisze:1. gorszy - poszły czujniki poziomowania (drogo w zakupie)
[ A6 C6] Błąd Ksenona
-
0x4B25A
sosna, w takim razie podpinasz pod komputer i sprawdzasz czy coś z modułem skrętu czy z silniczkiem (motor)...
Inna sprawa to sama wymiana silniczka skrętu... tu są problemy... poziomowania... żaden problem... nawet lampy nie musisz wyciągać (tylko uważaj na dopasowanie rocznikowe)
-
Audi A7 Klub
-
KarpiuWR
- sosna
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Damian
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ALF 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
KL4K50N pisze:Niestety i nie tylko Ciebie, ponieważ gdy Ci nie działa samo poziomowanie niestety kierowcy jadący z naprzeciwka dostają po oczach xenonemsosna pisze:bo drażni mnie
hmmm i tu sie zaczyna nastepny problem bo swiatla wygladaja na dobrze ustawione i nie oslepiaja kierowcow jadacych z przeciwka, a ja jechalem ostatnio do niemiec i nie moge narzekac na widocznosc bo swieca wydaje mi sie prawidlowo, pomimo ze swieci mi blad i soczewki sie nie ustawiaja
-
Audi A7 Klub
Bo może silniczki padły w pozycji zerowej, czyli takiej na prostej nawierzchni. Samo poziomowanie działa wtedy kiedy jedziesz pod górkę to moduł opuszcza strumień na dół. I odwrotnie jak jedziesz z góry to byś normalnie widział drogę a nie metr przed autem a dalej ciemniasosna pisze:hmmm i tu sie zaczyna nastepny problem bo swiatla wygladaja na dobrze ustawione i nie oslepiaja kierowcow jadacych z przeciwka, a ja jechalem ostatnio do niemiec i nie moge narzekac na widocznosc bo swieca wydaje mi sie prawidlowo, pomimo ze swieci mi blad i soczewki sie nie ustawiaja
- karol24
- Forum Audi A6 / A7

Temat przewałkowałem u siebie. U mnie silniczki działają a i tak co jakiś czas wyskakuje owy błąd. Dezaktywawałem lampkę vcds-em - irytowała za bardzo.
Ogólnie po odpaleniu świateł powinny iść z dołu do góry i opaść do pozycji ustawionej - jako optymalna, tzn. taka auto wypoziomowane, w adaptacji ksenonów włączona opcja ustawianie (adjust), ustawiamy zgodnie z wytycznymi ( na stacjach kontroli mają taki sprzęcik), dajemy (learned) i zapamiętuje. wsio
Gdy ten błąd jest aktywny, poziomowanie nie działa ( patrz przy odpaleniu lamp). Po podpięciu vcds-em powinno podać konkretną przyczynę!!!
Ogólnie po odpaleniu świateł powinny iść z dołu do góry i opaść do pozycji ustawionej - jako optymalna, tzn. taka auto wypoziomowane, w adaptacji ksenonów włączona opcja ustawianie (adjust), ustawiamy zgodnie z wytycznymi ( na stacjach kontroli mają taki sprzęcik), dajemy (learned) i zapamiętuje. wsio
Gdy ten błąd jest aktywny, poziomowanie nie działa ( patrz przy odpaleniu lamp). Po podpięciu vcds-em powinno podać konkretną przyczynę!!!
-
Audi A7 Klub
-
adamwwo