Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ AKE 2.5 180 KM] kodowanie pompy wtryskowej vag-iem 4.9

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
cypis
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ AKE 2.5 180 KM] kodowanie pompy wtryskowej vag-iem 4.9

Post autor: cypis » 20 lut 2013, 22:35

witam mam nową pompę wtryskową i ma też mechanika co mi ja zamontuje ale nie zakoduje bo nie ma programu i odsyła mnie do serwisu audi i żeby mi tam ją zakodowali a w serwisie audi mi mówią że jeśli by pompa była montowana u nich to spoko nie ma sprawy to ja im mówię ze przywiozę pompę i przyprowadzę samochód a oni że pompa musi być kupiona u nich nowa takie maja przepisu żeby nie mątować nic spoza ich warsztatu a u nich pompa nowa kosztuje 2450euro do jestem teraz we włoszech a to cofnięrty kraj myślałem też zeby ja naprawić ale wyjecie i naprawienie pompy to koszt ponad 1200 euro dlatego kupiłem w polsce pompę od DIESEL TECHNIKA z lublina za 500 euro i mechanik mi ja zamontuje za 200euro to jest 700euro czyli się opłacało. Pytanie mam mechanika co to zrobi na pewno dobrze ale żebym se ja sam zaprogramował mam polski vag4.9 ale nie wiem czy można nim kodować nawet jeśli można to nie wiem jak dodam ze kod pin już mam zdobyłem go vag comander 1.4 bo znalezłem dokładny opis jak to zrobić znalazłem też opis jak to zrobic innym programem takim jak VCDS PL 11.11 ale trzeba mieć ich kabel orginalny co kosztuje trochę
wiec może ktoś z was już programował pompę vagiem 4.9 doda kompletny opis jak to zrobić

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja