[ AFB 2.5 150 KM] Wymiana termostatu i rozrząd czy trzeba śc
Prżód w polozenie serwisowe wystarczy nie trzeba sie pierdo.. i zdejmowac tego szajzu se swiatlami itd. Potem kwestia oslon rozrządu zdjęcia, odsuniecia "lekko paska" , pompy i wymiany termo. Da sie Kiedys nie wierzylem mechanikowi ze za 250zł to robi. Potem sam wymienialem rozrząd ze zdjemowaniem przodu itd i sie okazalo ze napewno termo da sie wymienic " na szybko" warunek to kupic na allegro tuleje do przejscia pasa przedniego w polozenie serisowe
Tuningi:
Tiptronic kodowanie 33 :D (zrób to sam, efekt bezcenny)
H&R -40 plus Sachs Sports & MTS - Taczka BEZCENNA
Plus DVD, ALU 17" z chrom i bla bla
Tiptronic kodowanie 33 :D (zrób to sam, efekt bezcenny)
H&R -40 plus Sachs Sports & MTS - Taczka BEZCENNA
Plus DVD, ALU 17" z chrom i bla bla
A ta chłodniczka rurkowa co jest na samym dole jeszcze przed chłodnicą nie jest oleju ? Bo już nie wiem czy to jest od skrzyni czy od czegoś innego. Jak wprowadziłem w błąd to przepraszam.RomanS pisze:lgorek, <szok> <szok> <szok> gdzie masz chłodnicę oleju z przodu ?lgorek pisze:w 2,5tdi nie można stosować kartonu na chłodnice ponieważ jest z przodu chłodnica oleju i możesz zajechać silnik.
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2005
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
Musze ogarnąć garaż i wtedy wymienię termostat bo dziś próbowałem go nagrzać i 73,8* i przejechane 36 km oczywiście LO na klimatroniku plus 1,5* na zewnątrz,masakra jestem załamany i do tego kąt wtrysku do ustawienia a nie idzie go ustawić na zimnym bo pompa tak czuła że nie odpala jak zmienię o 0,5mm pozdrawiam Krzysiekvwpiotrek pisze:krzysiekgoz,
kiedyś montowałem termostat Gates i działał prawidłowo. Ale mam doświadczenie tylko z 1szt więc nie dużo sie wypowiem.
Na pewno alternatywą dla oryginalnego jest Wahler lub Behr
-
- Forum Audi A6 / A7
Co do tej chłodnicy oleju to chciałem zaznaczyć że ja mam manuala a4 AFB tam jest troszkę inaczej to wszystko rozwiązane
[ Dodano: 2013-02-18, 21:04 ]
[ Dodano: 2013-02-18, 21:04 ]
To masz rację poza tym ja do PL mam obecnie 1,5k km,więc muszę liczyć na siebie ale nie ma co sie załamywać mam czas w weekend,pas zdejme jak piszesz godzina w tą nie zaszkodzi a i przyjemniej sie to zrobi jak patrzyłem to ledwo co do fasolek mam dostęp żeby ustawic kąt a gdzie do termostatu jak to głębiej i ciemniej heh i strach o pasekvwpiotrek pisze:krzysiekgoz, niestety ja Ci nie pomogę
wymiana termostatu nie jest taka straszna
ja osobiście wole zrzucać przód..
godzina więcej mnie nie zbawi
-
- Forum Audi A6 / A7
Mam przed chłodnica czujnik temp. powietrza :P,ale mam i te dwie rurki.Piotrze nie mam jakiś innowacji wprowadzonych do zacnej jednostki AFB,za mało mam jeszcze wiedzy ażeby tam coś zmieniać jak na razie staram się tam wszystko naprostować i nie idzie mi to zbyt prosto Pozdrawiam Krzysiekvwpiotrek pisze:chętnie się dowiem jak tam masz
-
- Forum Audi A6 / A7
- pastaldo
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Janusz
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2001
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Rozwiń swoją wypowiedź bo tez się do tego przymierzam.Pioman pisze:Prżód w polozenie serwisowe wystarczy nie trzeba sie pierdo.. i zdejmowac tego szajzu se swiatlami itd. Potem kwestia oslon rozrządu zdjęcia, odsuniecia "lekko wymiany termo. Da sie Kiedys nie wierzylem mechanikowi ze za 250zł to robi. Potem sam wymienialem rozrząd ze zdjemowaniem przodu itd i sie okazalo ze napewno termo da sie wymienic " na szybko" warunek to kupic na allegro tuleje do przejscia pasa przedniego w polozenie serisowe
Bronię się przed ściąganiem przodu i Twoja podpowiedź by mi dużo pomogła. O jakich tulejach piszesz i co to znaczy "do przejścia pasa przedniego w położenie serwisowe?" Jak wyglądają te tuleje?
Bo ja szczerze powiedziawszy zastanawiałem się nad dostaniem się do termostatu w ogóle bez osuwania przodu tylko zdjąć osłonę z rozrządu ile się da i kombinować.
Będe bardzo wdzięczny za podpiwiedź
-
- Forum Audi A6 / A7