[A6 C6] Oklejenie dachu
Ile aut tyle pomysłów
a każdy mówi co jemu się podoba 
To ja swoje 3 grosze dokładam i postaram się być obiektywny: matowy jest super - pod warunkiem, że zrobisz całe auto - mijam takie bmw x6 pod biurem. Jeśli ma być dach i dodatki to wybrałbym połysk ponieważ zrobi się efekt "szklanego dachu" czyli jakbyś miał wieeelką szybę - dodatkowo okleiłbym ciemną folią tylną szybę (no ogólnie to od słupka B do końca) albo piecowo jeśli masz 2 tys zł na zbyciu.
Grill w połysku jest na forum i ogólnie jest tendencja taka chyba
Jak zrobisz wrzuć fotki - ciekawy jestem jak wyjdzie. Ja choruję na dach w carbonie czarnym... żonę już przekonałem nawet ;D teraz tylko środki.

To ja swoje 3 grosze dokładam i postaram się być obiektywny: matowy jest super - pod warunkiem, że zrobisz całe auto - mijam takie bmw x6 pod biurem. Jeśli ma być dach i dodatki to wybrałbym połysk ponieważ zrobi się efekt "szklanego dachu" czyli jakbyś miał wieeelką szybę - dodatkowo okleiłbym ciemną folią tylną szybę (no ogólnie to od słupka B do końca) albo piecowo jeśli masz 2 tys zł na zbyciu.
Grill w połysku jest na forum i ogólnie jest tendencja taka chyba

Jak zrobisz wrzuć fotki - ciekawy jestem jak wyjdzie. Ja choruję na dach w carbonie czarnym... żonę już przekonałem nawet ;D teraz tylko środki.
Sam się nad tym zastanawiałem - zrobię w czarnym carbonie (mam hopla jak już wspominałem). Ale dlatego, że mam czarny lakier.KL4K50N pisze:jak mam ściągnąć tą srebrną listwę z klapy
Plasti-dip z tego co czytałem 2 lata jeśli dobrze położone - oglądałem u kolegi na spocie i wniosek jest taki zeby kłaść 4 warstwy. Jest nawet takie info na stronie producenta ale jakoś "małym druczkiem", ciężko znaleźć.
Ja chciałem zaszaleć - skoro można zerwać bez szkody dla lakieru - i pomalować dach, lusterka, klamki i listwy progowe na czerwono

Ale przekonałem ją do położenia czarnego carbonu na maskę, dach i pokrywę tylną. Jednak nie jest to przysłowiowe 5 zł, a inne wydatki sie mnożą...
igorw, Wiem, też chciałem z kumplem jakoś jak najwięcej rzeczy samemu zrobić ale niestety nie podołam sobie z dachem na parkingu
. Musze dokupić ze dwie puchy i może lusterka i grill bym spróbował sam
.
Co do trwałości palstidipa to może i jego trwałość jest długa. Ale mam obawy co do pierwszej wizyty np na myjni.

Co do trwałości palstidipa to może i jego trwałość jest długa. Ale mam obawy co do pierwszej wizyty np na myjni.
KL4K50N, jeśli położysz 4 warstwy i zadbasz o ranty to powinno być ok - bo tam się lubi odklejać.
Dach robisz plasti-dipem czy folią? Ja bym zrobił folią błyszczącą - ale to mój gust a każdy ma swój.
Wrzuć fotki jak zrobisz. Jak sie zrobi troche cieplej zrobię lusterka w carobnie i w końcu dam foty na forum.
Dach robisz plasti-dipem czy folią? Ja bym zrobił folią błyszczącą - ale to mój gust a każdy ma swój.
Wrzuć fotki jak zrobisz. Jak sie zrobi troche cieplej zrobię lusterka w carobnie i w końcu dam foty na forum.