Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C6] Oklejenie dachu

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 15 lut 2013, 15:59

Już miałem jechać do nich, ale dziś dostałem kolejnego e-maila zwrotnego z informacją, że inny zakład zrobi mi to za 175e <mysli> I teraz się zastanawiam. Oba zakłady mają swoje aukcje wystawione na portalach holenderskich oraz jakieś tam komentarze od ludzi po tych zabiegach.

igorw

Post autor: igorw » 15 lut 2013, 22:18

Ile aut tyle pomysłów ;) a każdy mówi co jemu się podoba ;)
To ja swoje 3 grosze dokładam i postaram się być obiektywny: matowy jest super - pod warunkiem, że zrobisz całe auto - mijam takie bmw x6 pod biurem. Jeśli ma być dach i dodatki to wybrałbym połysk ponieważ zrobi się efekt "szklanego dachu" czyli jakbyś miał wieeelką szybę - dodatkowo okleiłbym ciemną folią tylną szybę (no ogólnie to od słupka B do końca) albo piecowo jeśli masz 2 tys zł na zbyciu.
Grill w połysku jest na forum i ogólnie jest tendencja taka chyba ;)
Jak zrobisz wrzuć fotki - ciekawy jestem jak wyjdzie. Ja choruję na dach w carbonie czarnym... żonę już przekonałem nawet ;D teraz tylko środki.

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 17 lut 2013, 19:22

igorw, Zobacz sobie teraz na mój profil. Już jakaś tam robota idzie do przodu co do projektu w czerń :)

igorw

Post autor: igorw » 17 lut 2013, 22:48

KL4K50N, to folia czy plasti-dip? Na srebrnym ładnie wygląda czarne logo. Zdecydowałeś się na matowy czy błyszczący?

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 18 lut 2013, 12:27

igorw, Na razie w fazie testowej zdecydowałem się na plastidipa. Jest to czarny matt. Ale nie wiem jak jest z jego trwałością, wydaje mi się, że folia jednak będzie dużo trwalsza. Jak będzie coś się działo to nałożę na to folię. Ale powiedzcie mi jak mam ściągnąć tą srebrną listwę z klapy <mysli>

igorw

Post autor: igorw » 18 lut 2013, 13:21

KL4K50N pisze:jak mam ściągnąć tą srebrną listwę z klapy
Sam się nad tym zastanawiałem - zrobię w czarnym carbonie (mam hopla jak już wspominałem). Ale dlatego, że mam czarny lakier.
Plasti-dip z tego co czytałem 2 lata jeśli dobrze położone - oglądałem u kolegi na spocie i wniosek jest taki zeby kłaść 4 warstwy. Jest nawet takie info na stronie producenta ale jakoś "małym druczkiem", ciężko znaleźć.
Ja chciałem zaszaleć - skoro można zerwać bez szkody dla lakieru - i pomalować dach, lusterka, klamki i listwy progowe na czerwono <zawstydzony> ale żona... <glupek> i trochę mi przeszło.
Ale przekonałem ją do położenia czarnego carbonu na maskę, dach i pokrywę tylną. Jednak nie jest to przysłowiowe 5 zł, a inne wydatki sie mnożą...

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 18 lut 2013, 14:20

igorw, Wiem, też chciałem z kumplem jakoś jak najwięcej rzeczy samemu zrobić ale niestety nie podołam sobie z dachem na parkingu :) . Musze dokupić ze dwie puchy i może lusterka i grill bym spróbował sam <mysli> .

Co do trwałości palstidipa to może i jego trwałość jest długa. Ale mam obawy co do pierwszej wizyty np na myjni.

igorw

Post autor: igorw » 18 lut 2013, 16:16

KL4K50N, jeśli położysz 4 warstwy i zadbasz o ranty to powinno być ok - bo tam się lubi odklejać.
Dach robisz plasti-dipem czy folią? Ja bym zrobił folią błyszczącą - ale to mój gust a każdy ma swój.
Wrzuć fotki jak zrobisz. Jak sie zrobi troche cieplej zrobię lusterka w carobnie i w końcu dam foty na forum.

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 18 lut 2013, 18:07

igorw pisze:jeśli położysz 4 warstwy i zadbasz o ranty to powinno być ok
Ja mogę położyć nawet i 5. Ale jest lipa bo bez ściągnięcia tej listwy nie mam możliwości pokrycia jej w całości by nie miała nigdzie pozostałości srebrnego. Ale widzę, że nikt niestety nie wie jak ją się demontuje <mysli> :(

igorw

Post autor: igorw » 18 lut 2013, 18:38

KL4K50N pisze:nikt niestety nie wie jak ją się demontuje
Myślę w takim razie że na wcisk siedzi. Skoro jesteś zdesperowany to pozostaje podjechać do ASO od zaplecza...

3.0 BMK 224KM

Post autor: 3.0 BMK 224KM » 18 lut 2013, 19:53

Przemcio pisze: <okok>
z miotłą do auta? Chyba bym mu ją wsadził w @$@ ;[
Btw chyba całe auto zrobię w PD ;P

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 18 lut 2013, 21:08

ACS, Oczywiście dach oraz lustra chce zrobić za pomocą folii. Musze chwilkę popracować bo byłem na urlopie i uciekły mi fundusze <uoee> .

A powiedzcie mi coś na temat grilla. Jak ja mam go zrobić? Cały wraz ze znaczkiem puścić czy znaczek zostawić w kolorze srebrnym?

3.0 BMK 224KM

Post autor: 3.0 BMK 224KM » 19 lut 2013, 11:48

KL4K50N, Kto co lubi... Ja osobiście wróciłem do srebrnego, najpierw pomalowałem na czarno (mam 3) :D ale wydawało mi się, że auto straciło "urok" :D

igorw

Post autor: igorw » 19 lut 2013, 11:58

Czarny połysk - znaczek chrom. Taki będę miał ;)

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 20 lut 2013, 19:22

Przemcio, pomału :) Na razie jestem totalnie spłukany z pieniędzy <okok> Ale max do 3 tygodni temat z oklejaniem ogarnę i się pochwalę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja