[A6 C6 2.7TDI] PROBLEM Z "PRZEPUSTNICĄ"
- pama
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Tomasz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
prezes99prezes99 pisze:...
Czy może jednak wysłać albo wybrać się na regeneracje do AZ serwis w Pruszczu Gdańskim?
Przepraszam ze jestem tak dociekliwy w tym temacie ale zrozumcie mnie nie chciałbym przerabiać tego tematu ponownie i wydawać niepotrzebnie kasy...
.U mnie już po zabiegu...
2 zestawy naprawcze zamontowane, przepustnica wyczyszczona, adaptacja wykonana
daj znac ( moze byc PW) ile zaplaciles mechanikowi za wymiana/czyszczenie.
Chcialbym sie zorienbtowac w cenach, nim podejme decyzje o samodzielnej naprawie vs warsztat.

Mi nie domagala prawa strona (pasazer), ale po scisnieciu oczka,od 40k km blad nie wrocil. Ale jesli pojawila sie mozliosc zestawu naprawczego, to chetnie skorzystam z tego dobrodziejstwa

Dodano:
nowe kolektory kompeltne ( 1 strona )
~400€ / strone
http://www.ebay.de/itm/Original-Audi-A6 ... 116wt_1163
badz po regeneracji: 2x strony
http://www.ebay.de/itm/2X-SAUGROHR-0591 ... 962wt_1397
Dodano:
w ASO Niemicy za wymiane, czysczenie wolaja 360€(netto).
Najtrudniej wyjąć ale ja mam dwie lewe ręce do takiej roboty, poprosiłem znajomka. Najgorzej jak coś spadnie na dół;) Wysłałem do AZ kurierem w październiku i po zamontowaniu póki co jest ok.Wyjdzie połowę taniej niż piszesz (w AZ). Trochę uporu i sam to zrobisz - jak robiłem nie było zestawów naprawczych tylko 1500 zł za jeden kolektor w ASO więc AZ jako jedyna alternatywa.pama pisze:w ASO Niemicy za wymiane, czysczenie wolaja 360€(netto).
- pama
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Tomasz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
igorw
w ASO nie zamierzam tego robic. Choc jak czytam, ze problemy sa z prawa strona ( mianowicie zawleczka/podkladka) to sie zastanawiam, czy czekac do wiosny i samemu robic, czy w okresie swiatecznym mechanikowi zostawic.
Mnie niedomagala wlasnie prawa strona, choc po 'moim usprawnieniu' dziala bez zarzutow, to jednak okazja wymiany na nowy zestaw jest dobrym rozwiazaniem. I kolektor wyczysczony bedzie
Narazie, na tym mrozie nie zamierzam nic robic
w ASO nie zamierzam tego robic. Choc jak czytam, ze problemy sa z prawa strona ( mianowicie zawleczka/podkladka) to sie zastanawiam, czy czekac do wiosny i samemu robic, czy w okresie swiatecznym mechanikowi zostawic.

Mnie niedomagala wlasnie prawa strona, choc po 'moim usprawnieniu' dziala bez zarzutow, to jednak okazja wymiany na nowy zestaw jest dobrym rozwiazaniem. I kolektor wyczysczony bedzie

Narazie, na tym mrozie nie zamierzam nic robic