Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ AKE 2.5 180 KM] Odpaliła - zgasła i nie odpala więcej

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
KamilMcz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ AKE 2.5 180 KM] Odpaliła - zgasła i nie odpala więcej

Post autor: KamilMcz » 17 lut 2013, 17:37

Witam! Wczoraj jeździlem i bylo wszystko wporzadku a dzisiaj po poludniu chcialem odpalic, odpalila ale jak juz odpalila to tak jakby dziwnie sie rozkrecila i zgasla.. przy kolejnych próbach nie odpala a przy dluzszym kręceniu na FIS'ie pokazuje sie kontrolka oleju z kapiącym olejem że tak powiem i 3x piiiip. :I
Panowie wiem ze moze nie jestem super uzytkownikiem na forum ale mieszkam w NL i to jest duzy dla mnie problem. chcialbym prosic zeby ktos spróbowal podpowiedziec co moze byc problemem zeby tutaj jakis pseudo mechanik nie wciskal mi jakiegos kitu co to żekomo do wymiany jest.
Czekam na jakies podpowiedzi i pozdrawiam. :( :( :(

KarpiuWR

Post autor: KarpiuWR » 17 lut 2013, 19:45

Na początek sprawdź czy sa jakieś wycieki paliwa okolice pompy wtryskowej , wtrysków , przewody doprowadzając paliwo moze sie tylko zapowietrzył układ paliwowy
Po dłuższym kręceniu rozrusznikiem to normalne ze zapale się kontrolka ciśnienia oleju tym się nie przejmuj , najlepiej podłącz komputer i spr. czy jest jakiś błąd !!

Znawca 2.5TDI nie jest wiec możne ktoś kto ma taki silnik podsunie więcej informacji co jeszcze można spr

KamilMcz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: KamilMcz » 21 lut 2013, 18:45

znam juz przyczyne, mianowicie pompa wtryskow vp44.
W holandii 350eu za robocizne + 2500zl za regeneracje pompy w PL!! - Nienormalni.
Ja znalazlem goscia na allegro ktory zregeneruje ja za 1300zł, co o tym sądzicie?
Macie moze namiar na kogos kto chce sie pozbyc takiej pompy?

Awatar użytkownika
patrosss
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: patrosss » 21 lut 2013, 19:06

nie rob w nl czy w de ... bo Cie zjedza ...;/ kolego zobacz na przewodach paliwa czy masz pecherze powietrza (na srodku silnika przezroczysty waz ) mozliwe ze tylko uklad sie zapowietrzyl .. i tak jak kolega wyzej pisze sprawdz wycieki mi po regeneracjji 2 wtryskow zle zalozyli ten wezyk metalowy doprowadzajacy paliwo fdo wtryskow i caly czas sie zapowietrzal chcieli mi 2 raz regenerowac pompe co byla robiona doslownie meisiac niecaly wczesniej .. a jak odpalales na plaka ?

KamilMcz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: KamilMcz » 21 lut 2013, 20:11

moze zaczne od konca, odpalala caly czas na strzala, mamy ja z żona czwarty rok i nic nie regenerowalem, do dzis ze tak powiem nie mialem zadnych problemow, wszystko wymieniane (płyny olej itd) na czas. Kilometrow robie duzo, coprawda tylko w NL bo tutaj mieszkam na stale ale latam codziennie 25km do pracy i 25 z pracy, do PL jak lecimy co jakis czas to tez non stop 180 - 220 jak warunki pozwalają i naprawde nic sie nie dzialo.. ew wymiany to alternator i wahacze. Wezwalem pomoc drogowa (w pzu asistance) przyjechala holenderska pomoc drogowa (z reguly sa to mechanicy ktorzy probuja uruchomic auto na miejscu) stwierdzil ze zapowietrzona napewno nie jest ale nie wiedzial co to wiec podlaczyl VAG'a i nic, zadnych kodow bledow ;// Wiec zaladowal auto na lawete i zawieźlismy auto do polskiego warsztatu w NL, naszczescie to mialem w ubezpieczeniu bo koszty lawety tutaj mnie przerazaja...
Dzisiaj dostalem tel co jest grane, koszty itd. Dodam ze koszt regeneracji pompy to koszt za zrobienie jej w PL, oni wysylaja to itd. ale ta cena? jak juz wyzej pisalem ja znalazlem goscia na allegro ktory zrobi to za 130zl (1 rok gwarancji).
Wiec rozmyslam nad wymontowaniem i zamontowaniem jej tylko w warsztacie a renowacje itd wziac na siebie.
Moze ktos ma namiary na 'pompiarzy'?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja