[A6 C5] Zmiana foteli zwykłe na elektr.
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5] Zmiana foteli zwykłe na elektr.
Koledzy mam pytanko. Mam teraz zwykłe fotele (elektryka góra dół tylko) a kupuje komplet skórzany gdzie fotele mają sterowanie elektryczne dodatkowe (odcinka lędźwiowego itp) i czy będę miał problemy z podłączeniem tego? Będę musiał ciągnąć dodatkową wiązkę kabli czy ta co jest teraz wystarczy?
Jest:
A6 C5 1.9 TDI
A4 B5 1.8 B+LPG
A6 C5 1.9 TDI
A4 B5 1.8 B+LPG
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: Zmiana foteli zwykłe na elektr.
Problemu nie będzie żadnego - zasilane są z 2pinowego czerwonego złącza, która jest identyczna dla wszystkich foteli. Wystarczy tylko przełożyć fotele mechanicznie, podpiąć wszystkie kostki i sprawdzić czy działają jak należyslajar0888 pisze:Koledzy mam pytanko. Mam teraz zwykłe fotele (elektryka góra dół tylko) a kupuje komplet skórzany gdzie fotele mają sterowanie elektryczne dodatkowe (odcinka lędźwiowego itp) i czy będę miał problemy z podłączeniem tego? Będę musiał ciągnąć dodatkową wiązkę kabli czy ta co jest teraz wystarczy?

Jedyną różnicą może być wartość bezpiecznika zabezpieczającego obwód elektrycznych foteli - ale tego nie jestem pewien

-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Ja zrobiłem taki swap poprzedniego weekendu. Ze względu na to że mam sportowe siedzenia (bardziej pompowane po bokach) zdecydowałem się przełożyć sam stelaż siedzeń wyposażonych w pełną elektrykę. Chętnych na taką przekładkę od razu uprzedzam że bez spawarki się nie obędzie (trzeba przespawać dodatkowe wzmocnienia występujące w stelażach w wersji sport - 30min pracy). Całość pracy to około 8h, ale radość z samodzielnie wykonanej pracy bezcennaslajar0888 pisze:dzięki za info:) i to mi się podoba:D:D:D jutro jadę po komplet foteli i tapicerki:):D jak wszystko poskładam to dam znać

Kolego mocowanie od strony samochodu jest uniwersalne, więc pasuje do wszystkich modeli siedzeń. Jedyną różnicą jaką zaobserwowałem to fakt przykręcania szyny prowadzącej do mocowania z przodu foteli. W starszej wersji fotel trzymał się na 2 nakrętkach Fi8, a w wersji elektrycznej potrzebne są 2 śruby Fi8tomekpoznan pisze:A mocowanie fotela nie jest czasem inne?