Witam
Mam pytanie:
Gdzie w A6 C5 jest prąd bezpośredni? Czy tak jak w A4 są nad lewym kolanem kierowcy w desce śruby pod napięciem? czy szukać innego źródła? Ma ktoś jakieś doświadczenie lub informacje na ten temat?
Pozdrawiam
Gdzie w Audi A6 C5 prąd bezpośredni?
Gdzie w Audi A6 C5 prąd bezpośredni?
Trochę się znam, a trochę nie znam 

-
- Forum Audi A6 / A7
koledzy w Audi a6 c5. Chciałbym podpiąć na stałe radio cb pod kierownicą. rozebrałem osłonę pod kierownicą i mam tam główne kable zasilające (4 śruby z nakrętkami gdzie są kable podpięte) kolejno od lewej są oznaczone 75X,30,30,30. Mogę pod nie podpiąć radio cb? na tym całkiem po lewej 75x mam mase ale po zapaleniu robi się +14v, dwa środkowe cały czas +12v a po zapaleniu +14v , a na tym całkiem po prawej mam tylko prąd po zapaleniu +14v. No i czy mogę właśnie pod ten całkiem po prawej się podpiąć z plusem od cb? skąd mam wziąść minus?
[ Dodano: 2013-02-12, 13:18 ]
wiem że jest tu ten temat z biezpiecznikami ale nie wiem gdzie są te śrubki opisane
a6-c5wykaz-bezpiecznikow-vt2537.htm
[ Dodano: 2013-02-12, 13:18 ]
wiem że jest tu ten temat z biezpiecznikami ale nie wiem gdzie są te śrubki opisane
a6-c5wykaz-bezpiecznikow-vt2537.htm
sierra MK2 -> scorpio MK1 -> golf3 -> A6 

- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Jeżeli chcesz aby zapalało CI się po przekręceniu stacyjki to podepnij pod 75X, natomiast jeżeli ma być zasilone zawsze to pod którekolwiek z pozostałych. Jednakże pamiętaj aby zabezpieczyć przewód +12V do CB bezpiecznikiem. Co do masy - najlepiej przykręcić przewód do jakieś śruby możliwie najbliżej CB.lukasquake pisze:koledzy w Audi a6 c5. Chciałbym podpiąć na stałe radio cb pod kierownicą. rozebrałem osłonę pod kierownicą i mam tam główne kable zasilające (4 śruby z nakrętkami gdzie są kable podpięte) kolejno od lewej są oznaczone 75X,30,30,30. Mogę pod nie podpiąć radio cb? na tym całkiem po lewej 75x mam mase ale po zapaleniu robi się +14v, dwa środkowe cały czas +12v a po zapaleniu +14v , a na tym całkiem po prawej mam tylko prąd po zapaleniu +14v. No i czy mogę właśnie pod ten całkiem po prawej się podpiąć z plusem od cb? skąd mam wziąść minus?
-
- Forum Audi A6 / A7
dzięki kolego
- nie jestem elektrykiem , a ten 75X mnie zmylił troche bo podpiąłem z voltomierza czarny kabel pod 75x a pod 30 podpiąłem czerwony i pokazało mi +12v ale po zapłonie już mi pokazywało na minusie -14,5v i bałem się że spale cb.
co do bezpiecznika to moje radyjko ma na + bezpiecznik 2A
[ Dodano: 2013-02-13, 17:00 ]
cb już zamontowałem, tak jak mówiłeś pod 75x plusa z bezpiecznikiem a masę wkręciłem też pod kierownicą były gwinty zrobione w takiej belce co trzyma deskę.
Dzięki

co do bezpiecznika to moje radyjko ma na + bezpiecznik 2A
[ Dodano: 2013-02-13, 17:00 ]
cb już zamontowałem, tak jak mówiłeś pod 75x plusa z bezpiecznikiem a masę wkręciłem też pod kierownicą były gwinty zrobione w takiej belce co trzyma deskę.
Dzięki

sierra MK2 -> scorpio MK1 -> golf3 -> A6