podświetlenie drzwi kierowcy
http://allegro.pl/mikrostyk-zamka-vw-au ... 03912.html znalazłem takie coś czy to rozwiąże mój problem 

Jezeli chodzi o zamienniki na allegro za kilka zl to nie polecam. Sam u siebie ten problem przerabialem i po wymianie na niby orginalne mikrowylaczniki po dwoch tygodniach zamek sie zaciol i musialem rwac tapicerke
Mozliwe ze sam cos zle poskladalem jednak na poczatku bylo dobrze. W koncu kupilem caly zamek za 150 zl i wszystko swieci oraz drzwi sie lepiej zamykaja (bez trzaskania).
Pozdrawiam

Pozdrawiam
witam ja tez mam podobny problem z tym ze u mnie nie świeca lampki w drzwiach biała na dole i ostrzegawcza czerwona a na boku po za tyn lampka pod nogami działa fis reaguje na otwarcie drzwi bo pokazuje ze sa otwarte a oświetlenie wewnętrzne tez się zapala i prawidłowo gaśnie cz to tez będzie minko styk czy ktoś ma możne inny pomysł na taka usterkę proszę o podpowiedz
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Kolego lampki ostrzegawcze czerwone, oraz białe są zasilane z tego samego źródła co lampka pod nogami. Jeżeli u Ciebie nie świecą tzn że albo uległy one przepaleniu, albo gdzieś po prostu nie dochodzi do nich napięcie (uszkodzenie wiązki, bądź zaśniedziałe styki)sola_88 pisze:witam ja tez mam podobny problem z tym ze u mnie nie świeca lampki w drzwiach biała na dole i ostrzegawcza czerwona a na boku po za tyn lampka pod nogami działa fis reaguje na otwarcie drzwi bo pokazuje ze sa otwarte a oświetlenie wewnętrzne tez się zapala i prawidłowo gaśnie cz to tez będzie minko styk czy ktoś ma możne inny pomysł na taka usterkę proszę o podpowiedz
Nie napisałeś kolego czy problem dotyczy jednych drzwi czy wszystkich?
problem dotyczy tylko jednych drzwi kierowcy a lampeczki są ok bo zamieniłem je z drzwiami pasażera i tam świeca wiedz skoro mówisz ze to to samo zasilanie to może gdzieś sie przewody pęknięte dodam tylko ze stało mi się to na mrozie kiedy drzwi kierowcy zaczęły przymarzać i był problem z ich zamykaniem po prostu w drzwiach rygiel który się zatrzaskuje to przymarzł wiedz myslalem ze może to ten stycznik co jest przy zamku
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Kolego sprawdź czy nie ma żadnego uszkodzonego przewodu w harmonice drzwi. Jeżeli masz jakiś multimetr to mogę Ci napisać gdzie się z nim wpiąć aby znaleźć uszkodzony fragment.sola_88 pisze:problem dotyczy tylko jednych drzwi kierowcy a lampeczki są ok bo zamieniłem je z drzwiami pasażera i tam świeca wiedz skoro mówisz ze to to samo zasilanie to może gdzieś sie przewody pęknięte dodam tylko ze stało mi się to na mrozie kiedy drzwi kierowcy zaczęły przymarzać i był problem z ich zamykaniem po prostu w drzwiach rygiel który się zatrzaskuje to przymarzł wiedz myslalem ze może to ten stycznik co jest przy zamku
Ja właśnie kupiłem cały zamek z Allegro (zamiennik za 160 zł). W weekend biorę się za wymianę...
Wymieniałem już raz stycznik i gó%$o to dało.
Najbardziej się wku$%!łem jak mi zatrzasnęło kluczyki w środku bo alarm nie wykrył, że drzwi są otwarte i zgodnie z ustawieniami uzbroił się ponownie.
Wycieczka 500 km po drugi kluczyk - a mogłem od razu zamek wymienic
Wymieniałem już raz stycznik i gó%$o to dało.
Najbardziej się wku$%!łem jak mi zatrzasnęło kluczyki w środku bo alarm nie wykrył, że drzwi są otwarte i zgodnie z ustawieniami uzbroił się ponownie.
Wycieczka 500 km po drugi kluczyk - a mogłem od razu zamek wymienic