Witam co moze byc powodem błedu :
16500 (P0116) Engine Coolant Temperature Circuit Range/Performance
SPORADYCZNY
P0116
Czujnik temp. czynnika chłodzącego silnik - sygnał poza zakresem/wydajność
podejrzewam ze ma to cos wspólnego z LPG jestem na etapie kompletowania wytrysków i rozwazania wymiany reduktora LPG troche zaczeło broic w aucie , na PB nie mam problemów zadnych
ale z ciekawosci chcialbym sie dowiedziec o co chodzi z tym błedem , czy chodzi o czujnik cieczy znajdujacy sie przy podszybiu od strony pasazera ?
na internecie wyczytałem ze w innych autach taki czujnik znajduje sie gdzies przy głowicy silnika/temrastatu
pozdrawiam
[ ACK 2.8 193 KM] Czujnik temp. czynnika chłodzącego silnik
- xoslox
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Było już na forum nie raz :P
Ten temat powinien wszystko wyjaśnić: https://a6klub.pl/czujnik-g62-czujnik-temperatury-plynu-chlodzacego-24-benzyn-vt48133.htm
I tak chodzi o ten czujnik przy ściance grodziowej pod plastikowym dolotem do przepustnicy
Jak chcesz wiedzieć czy zepsuty czujnik to najpierw zobacz na zegarach czy wskazówka Ci trzyma na 90 st.
Resztę doczytasz w podanym temacie...
Ten temat powinien wszystko wyjaśnić: https://a6klub.pl/czujnik-g62-czujnik-temperatury-plynu-chlodzacego-24-benzyn-vt48133.htm
I tak chodzi o ten czujnik przy ściance grodziowej pod plastikowym dolotem do przepustnicy

Jak chcesz wiedzieć czy zepsuty czujnik to najpierw zobacz na zegarach czy wskazówka Ci trzyma na 90 st.
Resztę doczytasz w podanym temacie...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Rafał
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
No wlasnie dziwi mnie ten blad choc jest spoadyczny moze styki cos swankuja bo auto pieknie sie nagrzewa i trzyma temp , jeszcze zrobie logi temp czy dobrze pokazuje , a jak kolega mowi ze to chodzi o ten czujnik to juz wszystko wiem , myslalem ze jest jeszcze jakis sugerujac sie tym co wyczytalem w internecie ,
Dzieki za pomoc
Dzieki za pomoc