muszę wymienić tłok u siebie...mam w związku z tym pytanie czy do AKE mogły być produkowane tłoki, które w jakiś sposób różniły się w budowie od siebie czy jest to niemożliwe? Otóż mój "mechanik" twierdzi, że zakupiony przeze mne tłok pochodzący według sprzedającego od AKE 2000R różni się od tego który miałem oryginalnie...kto tutaj kłamie?
[ AKE 2.5 180 KM] Wymiana tłoka z korbowodem
[ AKE 2.5 180 KM] Wymiana tłoka z korbowodem
Witam
muszę wymienić tłok u siebie...mam w związku z tym pytanie czy do AKE mogły być produkowane tłoki, które w jakiś sposób różniły się w budowie od siebie czy jest to niemożliwe? Otóż mój "mechanik" twierdzi, że zakupiony przeze mne tłok pochodzący według sprzedającego od AKE 2000R różni się od tego który miałem oryginalnie...kto tutaj kłamie?
doktor232
-
vwpiotrek
- Forum Audi A6 / A7

doktor232, tłoki są prawe i lewe tzn na 1,2,3 cylinder i na 4,5,6 więc można uznać ze są dwa rodzaje.
To tyle co mówi katalog TecDoc ale ja różnicy w tych tłokach nie zauważyłem...
[ Dodano: 2013-02-11, 22:26 ]
i śruby korby nowe! 14zł sztuka w ASO
dziś dawałem u siebie nowe porównałem ze starymi i stare się rozciągneły ( niedużo 1mm ale zawsze )
także wymiana śrub obowiązkowa!
To tyle co mówi katalog TecDoc ale ja różnicy w tych tłokach nie zauważyłem...
[ Dodano: 2013-02-11, 22:26 ]
i śruby korby nowe! 14zł sztuka w ASO
dziś dawałem u siebie nowe porównałem ze starymi i stare się rozciągneły ( niedużo 1mm ale zawsze )
także wymiana śrub obowiązkowa!