Witam!
Jestem po całkowitym remoncie swojej audiczki. Wymieniony zostałÂ cały silnik, zregenerowana turbina, wymienione sprzęgło i zawieszenie. Poprzedni silnik miał problem z ciśnieniem oleju i się "rozpadł". Nowy chodzi ciuchutko i bez zastrzeżeń po za jednym! Po przejechaniu 100km na bagnecie od oleju poziom wzrósł o około 4mm. Zostały wymienione świece a wtryski zostały przeczyszczone technikąÂ ultradźwiękową. Problem nie ustał komputer nie wyświetla błędów. Co mogę jeszcze zrobić?
[ AEB 1.8 150 KM] Wysoki stan oleju - Benzyna?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
ogólnie mam problem jak odpalam na zimnym, musi trochę pokręcić ale problem nie jest duży, silnik chodzi mniej więcej płynnie, czasami tak lekko drgnie. Boje się robić więcej niż 100km żeby nie zajechać silnika, dopiero co go wstawiłem. Uszczelniacze nie wiem, byłem u specjalisty który podłączał pod komputer i niby wszystko jest ok. Zadzwonię w poniedziałek zapytać czy sprawdzał kompresję. a turbina może mieć z tym związek? albo sonda?
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
grzegorzwu, kolega 0x4B25A, miał na mysli pierścienie tłokowe, tylko tak dziwnie je nazwał, więc jak miałoby być to sprawdzalne komputeremgrzegorzwu pisze:Uszczelniacze nie wiem, byłem u specjalisty który podłączał pod komputer i niby wszystko jest ok

Tym bardziej, że sam piszesz
Wiesz coś o tym silniku który zamontowałeś ? Tzn. że nie jest to techniczny trup ?grzegorzwu pisze:Zadzwonię w poniedziałek zapytać czy sprawdzał kompresję.
Masz jakąś gwarancję ?
Sam robiłeś naprawy ?
Generalnie jak przybyło Ci oleju to musiało ubyc albo płynu chłodniczego albo paliwa. Faktycznie na poczatek sprawdź ciśnienie sprężania, to prosty pomiar i niedrogi

Części samochodowe online - Motostacja pl
Słuchajcie, miałem podobny problem w Audi A4 moich rodziców. Poziom oleju był za wysoki zostały wymienione cewki, silnik nie równo chodził i jest po problemie! Poziom jest ok...U mnie jednak silnik chodzi równo więc nie wiem czy jest sens wymieniać cewki ? jak Myślicie?
Na silnik mam słowną gwarancję, montaż silnika odbywał się u mechanika. Sam nie montowałem. Chodzi cicho i równo w porównaniu z poprzednim.
Na silnik mam słowną gwarancję, montaż silnika odbywał się u mechanika. Sam nie montowałem. Chodzi cicho i równo w porównaniu z poprzednim.